Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljeto se vraća, kolovoz možda topliji od prosjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji kišni i hladni dani mjeseca srpnja hladniji su od prosjeka, no taj prodor hladnog i vlažnog zraka u Hrvatskoj potrajat će još dan ili dva nakon čega će temperature ponovno biti u porastu, doznaje se danas u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Ljetne vrućine nisu završile jer, kako je kazao dežurni prognostičar Tomislav Kozarić, od idućeg tjedna temperature će biti oko 30 stupnjeva a krajem tjedna još i više.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEKOLIKO ZDRAVSTVENIH SAVJETA HZJZ objavio preporuke kako se možete zaštititi od toplinskog vala: Nosite laganu odjeću, izbjegavajte sunce, hladite prostore... Vrućine, ljeto i more - 1 Pijte vodu i čuvajte se Stigle ljetne vrućine, no mnogi osvježenje nisu mogli pronaći: "Gori na sve strane, s poda, od gore, još maske i rukavice, ne znam koliko ćemo izdržati"

Mjesec kolovoz također će biti topao, jer će u prvoj polovici kolovoza temperature biti nešto više od prosjeka, a oborine manje od prosjeka, rekao je Kozarić.

Najviša dnevna temperatura danas iznosit će uglavnom od 18 do 23, na Jadranu između 24 i 28 stupnjeva Celzijusa.

Bit će promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a u Dalmaciji može biti i grmljavine. Oblačnije i kišovitije zadržat će se u Slavoniji, dok će na sjevernom Jadranu biti djelomice sunčano i uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, na Jadranu umjeren i jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar koji će prema kraju dana slabjeti.

Temperature mora izmjerene u 8 sati iznosile su 23 stupnja Celzijusa na Hvaru, na Komiži 22, na Krku 22, na Malom Lošinju 23, Puli 24, Rabu 23, Splitu 20 te u Šibeniku 19 stupnjeva Celzijusa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene