Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tretman kineske medicine

Mesiću namjestili vrat i kralježnicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Stjepan Mesić u Opatiji se ostavio politike i zaplivao mnogo opuštenijim vodama. Promovirao je tradicionalnu kinesku medicinu te i sam isprobao neke od blagotvornih tretmana. Ipak, s kineskim je veleposlanikom razgovarao o mogućnosti suradnje i na gospodarskom planu.

'Naša je terapija vrlo prirodna. Ne koristimo lijekove i tablete. Najvažnije je što naša medicina nema nuspojava', kazala je Qu Yi, liječnica tradicionalne kineske medicine.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH Knjiga bivšeg predsjednika Mesić u memoarima piše o Tuđmanu i Šušku na način koji se neće svidjeti svima: "To je obračun s devijacijama bivšeg režima" Zoran Laslavić Kiša i olujni vjetar Vatrogasci na riječkom području bore se s poljedicama bujičnih poplava: "Sad smo iz pripravnosti podigli još i treću smjenu"

Ili možda ima, ali onih dobrih.

'To je namještanje vrata i kičme. Ali pošto ja nikada pred nikime ne savijam znate vrat niti kralješnicu, sad su mi namjestili. Sad ću biti još čvršći', kazao je Mesić.

A bivši predsjednik samo je jedan od mnogih koji su objeručke prihvatili mogućnost nama ne toliko poznate, tradicionalne kineske medicine.

'U početku smo mislili da će ljudi dolaziti većinom radi relaksacije, ali mislim da je 80 posto njih došlo na liječenje', kazala je Qu Yi.

'To nama ukazuje na razmišljanje da bi bilo dobro uspostaviti jednu dugoročniju suradnju s Pekinškom bolnicom', kazao je Emil Bratović, ravnatelj Specijalne bolnice Thalassotherapia.

Tijekom ovog mjeseca pekinški će liječnici obaviti više od 800 tretmana, a vremena ima i za edukaciju naših terapeuta.

'Sve dobro i korisno što kineski narod zna želimo podijeliti s prijateljskim narodom Hrvatske', kazao je kineski veleposlanih u RH Shen Zhifei.

Dolazak kineskih liječnika u Opatiju samo je dio napora da se između Kine i Hrvatske uspostave dobri odnosi na svim poljima.

'Ja sam u Kini više razgovarao o tome kako da otvorimo put između našeg gospodarstva i kineskog gospodarstva. U tome nismo do kraja još uspjeli, ali otvorili smo vrata', kazao je Mesić.

A mjesec tradicionalne kineske medicine samo je početak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene