Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesićev vozač kamatar?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darka Lukinića, vozača iz službene pratnje predsjednika Stipe Mesića, za kamatarenje iz 1999. godine, optužuje bivša vlasnica kafića u Importanne centru u Zagrebu koja je pristala govoriti isključivo anonimno.

Gospođa N. N. posjeduje ugovor o zajmu koji je sklopila s Darkom Lukinićem i koji je ovjeren kod javnog bilježnika 27. prosinca 1999. godine, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu Priveli su ga VIDEO Detalji dramatične potjere kroz cijeli Zagreb: Otkriveno zašto je jurio kroz crvena svjetla, ozlijedio dvojicu policajaca... Prometna nesreća u Lovranu Teret ga se za teško djelo Pokrenuta istraga protiv vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio djevojku

Prema ugovoru, Lukinić joj je posudio 7000 njemačkih maraka na šest mjeseci, a članak 3. istog ugovora definira kako će N. N. plaćati kamatu od 8 posto mjesečno.

Te godine prosječna kamatna stopa na kratkoročne kredite stanovništvu bila je 17,21 posto godišnje. 

Vlasnica kafića Lukiniću je u nekoliko mjeseci platila 3000 njemačkih maraka. Osim toga ona tvrdi kako taj novac nikada nije ni posudila od Lukinića. 

'Plaćala sam mu 1000 maraka mjesečno za 'zaštitu', tvrdi N.N.

U međuvremenu je zbog povrata duga N.N. kafić dala u najam Lukiniću zbog povrata duga. Krajem 2001. godine prodala je kafić zajedno sa zakupcem u njemu. Novi vlasnik raskida najam i s Lukinićem koji danas nema ništa s tim kafićem. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene