Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić ljutiti na potez diplomacije

Mesić Jandrokoviću: Zašto si štitio Thompsona?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ureda predsjednika Republike potvrđeno je da je Stjepan Mesić uputio pismo ministru vanjskih poslova Gordanu Jandrokoviću.

Pismo mu je poslao u povodu diplomatske note koju je Ministarstvo vanjskih poslova (MVPEI) uložilo Švicarskoj nakon zabrane ulaska pjevača Marka Perkovića Thompsona u tu zemlju. Ured predsjednika je, ne navodeći sadržaj pisma, potvrdio da ga je predsjednik Mesić uputio ministru Jandrokoviću. Jedne dnevne novine u broju od ponedjeljka navode, pak, da je hrvatski predsjednik oštro reagirao na notu uručenu švicarskom veleposlaniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne slažemo se s odlukom Švicaraca' Ministarstvo vanjskih poslova stalo na Thompsonovu stranu Slika nije dostupna Zeznuli ga Švicarci Thompson na tri godine 'izgnan' iz Europske unije!

Svaka država ima pravo procijeniti za sebe, smatra Mesić Navode tako da je Mesić bio zgrožen tim činom te u svom pismu upozorio 'da svaka država ima suvereno pravo procjenjivati uvjete u kojima joj je ugrožena nacionalna sigurnost pa tako na švicarsku odluku Hrvatska nema što protestirati, kao što ne bi dopustila ni da se nju proziva zbog njezinih odluka te vrste', te dodaje da notom 'Hrvatska staje iza kontroverzne osobe koja svoj imidž gradi na koketiranju s neoustaštvom'.

Glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun rekao je da još nije upoznat sa sadržajem Mesićeva pisma te da ga ne može komentirati.MVPEI u noti upućenoj u četvrtak navodi da su razlozi koje su švicarska nadležna tijela navela za odluku o zabrani ulaska neosnovani - postojanje ugroze terorizma, nasilna ekstremizma, zabranjenih obavještajnih služba, organiziranog kriminala te radnja koje ozbiljno ugrožavaju sadašnje odnose Švicarske s drugim državama ili koje su usmjerene na nasilnu izmjenu državnog poretka.

>> Hrvatska uputila diplomatsku notu Švicarskoj zbog Thompsona

U prilog ukidanja zabrane ulaska u Švicarsku Marku Perkoviću Thompsonu, u noti se, među ostalim, navodi i to da on ni u jednoj državi dosad nije bio kazneno gonjen ni kažnjavan za navedene radnje. (Hina)

Slažete li se s Mesićevim ocjenama?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene