Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na meti duhanske mafije

Mesić Tadića obavijestio o atentatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić potvrdio je novinarima u Vukovaru da je tijekom nedavna boravka u Sofiji upoznao srbijanskoga predsjednika Borisa Tadića s djelovanjem kriminalne skupine koja je bila pod istragom u Hrvatskoj i predložio mu da se njima pozabave i srbijanske istražne službe i sudovi.

Beogradski list Blic objavio je kako je Tadić na meti duhanske mafije i sigurnost mu je ugrožena otkako su uhićene osobe osumnjičene za ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića koji je o toj temi pisao. To je za Blic izjavio crnogorski poslovni čovjek i kum crnogorskoga premijera Mila Đukanovića Ratko Knežević koji kaže kako ‘ima ozbiljnih indicija da je hrvatski predsjednik predao Tadiću u Sofiji materijale u vezi s ugroženošću srbijanskoga predsjednika, a do kojih se došlo u istrazi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića’.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

>> Jociću produljen pritvor za dva mjeseca

Po Kneževićevim riječima, duhanski kartel vode Đukanović i poslovni čovjek Stanko Subotić koji su ogorčeni jer ni prethodne ni sadašnje vlasti u Hrvatskoj i Srbiji nisu htjele s njima postići dogovor. ‘Koliko mi je poznato, ima ozbiljnih indicija da je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić predao Borisu Tadiću u Sofiji materijale u vezi s ugroženošću predsjednika Srbije, a do kojih se došlo u istrazi ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića’, rekao je za dnevni list. Mesić je tijekom posjeta Vukovaru za novinare komentirao tu tvrdnju i rekao kako je tijekom boravka u Sofiji Tadića upoznao s djelovanjem skupine kriminalaca koji su bili pod istragom u Hrvatskoj.

Duhanski kartel uplašen suradnjom

Hrvatska i Srbija ne žele dogovor s duhanskim kartelom. Ratko Knežević Kako je rekao, predložio mu je da se njima pozabave i srbijanske istražne službe i sudovi. Po pisanju Blica, duhanski je kartel zatečen i uplašen suradnjom hrvatske i srbijanske policije na otkrivanju počinitelja i naredbodavaca ubojstva Ive Pukanića, novinara tjednika Nacional i Nike Franjića, tvrdi Knežević. Pukanić koji je ubijen bombom u središtu Zagreba ujesen 2008., istraživao je kriminalna djela crnogorske duhanske mafije te o svojim saznanjima dao iskaz pred sudom u Trstu koji je istraživao krijumčarenje cigareta.

Ni Hrvatska ni Srbija ne žele nikakav dogovor s tim kartelom, rekao je Knežević. Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam, osumnjičen za organizaciju Pukanićeva umorstva, uhićen je potkraj travnja u Beogradu i u pritvoru je u beogradskom okružnom zatvoru. Poslije njegova uhićenja hrvatski mediji pisali su da bi naredbodavac umorstva mogao biti poslovni čovjek Stanko Subotić Cane. Subotićev međunarodni odvjetnički tim priopćio je da njihov klijent nije povezan s Pukanićevim ubojstvom i ljudima koji se spominju kao mogući atentatori te najavio tužbu protiv svih medija koji Subotića budu dovodili u vezu s ubojstvom zagrebačkog novinara. (Hina)

Vjerujete li da je Tadiću ugrožena sigurnost?

  • Da
  • Ne
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene