Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Mesić, Sanader i Šeks ne trebaju nam na Alki'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici radnika i Sindikata "Dalmatinke Nove" danas su na skupu u Sinju najavili prosvjede u vrijeme ovogodišnje Sinjske alke.

Predsjednica sindikalne podružnice Iva Radonja rekla je da će radnici ponovno pozvati državnu vlast da im pomogne riješiti pitanje ugrožavanja radničkih prava od poslodavca, a ako u roku od osam dana ne dobiju odgovor, radnici su spremni na prosvjede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija Mesića Mesić: To je bila paralelna linija zapovijedanja Slika nije dostupna Svjedočenje Sanadera Polančec je sretan jer je Sanader okrznuo Kosor

- Poručujemo Mesiću, Sanaderu i Šeksu, koji su najavili dolazak na Alku, da nam ovdje nisu potrebni i neka odu gledati Alku u Italiju koju će organizirati vlasnici 'Dalmatinke Nove' braća Ladini, rekla je Radonja.

Na skupu u sinjskom Hotelu "Alkar" bili su i čelnici DC-a Vesna
Škare-Ožbolt i Joško Morić, koji su izvijestili radnike što su
učinili u mjesec dana od kada su boravili u Sinju i obećali da će im pomoći u rješavanju njihovih teškoća putem saborskog rada, pravosudnih tijela i lobiranjem.

Radnici mjesecima ne primaju plaću i boje se masovnog otpuštanja, a tvornica ne radi već drugi mjesec, rečeno je. Naime, 5. rujna ove godine istječe petogodišnji ugovor koji je država potpisala preko HFP-a s talijanskom tvrtkom La distributrice nakon čega će tvornica sa svom imovinom prijeći u stopostotno vlasništvo talijanske tvrtke.

Vesna Škare-Ožbolt kazala je kako će uputiti zahtjeve za reviziju
kupoprodajnog ugovora jer je očito da nisu poštovani uvjeti ugovora. 

Prema njezinim riječima prije tri godine podnesena je kaznena prijava zbog gospodarskog kriminala i sumnjivih postupaka u privatizaciji tvornice, no do danas ništa nije riješeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene