Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić primio vjerodajnice Crnogorskog veleposlanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uručio je vjerodajnice Ivanu Bandiću, imenovanom veleposlaniku Republike Hrvatske u Republici Mađarskoj, te je primio vjerodajnice Branka Lukovca, veleposlanika Republike Crne Gore u Republici Hrvatskoj, priopćio je Ured predsjednika.

Primajući vjerodajnice crnogorskog veleposlanika, predsjednik Mesić je rekao da Hrvatska i Crna Gora imaju iste strateške ciljeve, a to je članstvo u ujedinjenoj Europi, te kako upravo zbog toga obje zemlje trebaju pokazati sposobnost rješavanja otvorenih pitanja, među ostalim i pitanje granice, stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kobno mjesto - Washington Crnogorski veleposlanik dužan 'kao Grčka' Slika nije dostupna Gost predsjednik Crne Gore Mesić na ručaku s veleposlanicima EU-a

'Što se Prevlake tiče, mi imamo privremeno rješenje koje se pokazuje zadovoljavajućim za obje strane', rekao je Mesić.

'Ne kažem da će konačno rješenje nužno biti baš takvo, ali smatram da nema nikakve potrebe u ovome trenutku na bilo koji način zaoštravati to pitanje i težiti rješenju koje bi bilo, kako se to običava reći, prelomljeno preko koljena', dodao je Mesić.

Pojasnio je da su dvije zemlje stvorile uvjete za izgradnju odnosa
koji neće biti opterećeni ni hipotekama prošlosti niti povijesnim
predrasudama i stereotipima, ali da povijesno iskustvo ne zaboravljamo niti trebamo zaboraviti već iz njega učiti, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predajući vjerodajnice, veleposlanik Lukovac je izrazio žaljenje zbog rata u koji je Crna Gora bila gurnuta protiv Hrvatske te je izrazio uvjerenje kako će se odnosi između dviju zemalja nastaviti razvijati u smjeru daljnje normalizacije i dobrosusjedstava, priopćeno je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene