Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić oštetila 'Rovinjsko sunce' za oko 525 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica Upravnog vijeća Doma za zlostavljanu djecu i odrasle "Rovinjsko sunce", Nevenka Mesić, od 1. siječnja 2003. do 31. prosinca 2006. "Rovinjskom suncu" je nanijela materijalnu štetu u najmanjem iznosu od oko 525 tisuća kuna.

Izjavio je to načelnik kriminalističke policije Policijske uprave istarske Dragutin Cestar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nevenka Mesić zadržana u pritvoru Slika nije dostupna Nevenka Mesić gasi Rovinjsko sunce?

Bivša predsjednica Upravnog vijeća "Rovinjsko sunce" Nevenka Mesić od sinoć je u 48-satnom pritvoru koji joj je, nakon trosatnog saslušanja, odredio istražni sudac Županijskog suda u Puli Eugen Pustijanec.

Načelnik kriminalističke policije PU istarske Cestar podsjeti je kako su djelatnici kriminalističke policije, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Puli, potkraj 2006. počeli s provođenjem izvida u "Rovinjskom suncu".

Do sada je utvrđeno da je Nevenka Mesić od 1. siječnja 2003. do 31. prosinca 2006., kao predsjednica Upravnog vijeća rovinjskog Doma, ovlaštena za upravljanje financijama, s ciljem da sebi i drugima pribavi protuzakonitu imovinsku korist, iskoristila svoj položaj i ovlast na način da je za svoje potrebe kupovala namještaj, bijelu tehniku, drugu tehničku robu, odjeću i obuću, kozmetiku i druge predmete.

"Osim toga, (novcem namijenjenim Domu) Nevenka Mesić plaćala je obavljanje radova u svojim stanovima u Rovinju, plaćala telefonske račune koje je koristila za svoje potrebe, putem leasinga nabavila je tri vozila koja su ona i njezin sin Romeo koristili za privatne potrebe te je kupila jedan moped koji je njezin sin također koristio u privatne svrhe", rekao je načelnik Cestar.

Dodao je kako je time sebi i drugima pribavila protuzakonitu
imovinsku korist, odnosno počinila štetu Domu za zlostavljanu djecu i odrasle u Rovinju u najmanjem iznosu od oko 525 tisuća kuna.

Djelatnici policije su 2. i 3. srpnja pretražili dva stana u Rovinju
i jedan stan u Zagrebu u vlasništvu Nevenke Mesić. Tom su prigodom pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji potiču od izvršenja kaznenog djela.

Načelnik kriminalističke policije Dragutin Cestar podsjetio je
također kako su izvidi u Domu za zlostavljanu djecu i odrasle
"Rovinjsko sunce" počeli nakon što je u listopadu 2006. Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) proslijeđena anonimna prijava zaprimljena u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, a koja je ukazivala na nezakonito postupanje i zlouporabe u tom domu.

Tijekom provođenja izvida Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi
provelo je inspekcijski nadzor, zatim je Porezna uprava izvršila
nadzor financijskog poslovanja, a izvršen je i proračunski nadzor od strane državne riznice Ministarstva financija.

"Dosadašnji tijek izvida upućuje na činjenicu da su u poslovanju Doma u Rovinju počinjena još neka kaznena djela poput krivotvorenja isprava i dokumenata pa se stoga izvidi nastavljaju", zaključio je načelnik Dragutin Cestar.

Odgovarajući na pitanje novinara, on je podsjetio kako je istarska policija početkom svibnja općinskom državnom odvjetništvu u Rovinju protiv Romea Mesića, sina Nevenke Mesić, podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenja bludnih radnji u "Rovinjskom suncu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene