Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je čuo da mu je predsjednik Mesić odbio odobriti pomilovanje odbjegli bivši diplomat Ljubomir Čučić je u telefonskom razgovoru za Novu TV izjavio kako se 'nada da je predsjednik dobro promislio prije te odluke'.


Čučić je također istaknuo kako je sretan što je u mogućnosti vidjeti svoju djecu ta da se djevojčice žele vratiti u Hrvatsku, ali ih se, upravo iz Hrvatske, to onemogućava.

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednik Mesić Petraču odbio pomilovanje Slika nije dostupna 'Austrijanci nas nisu kontaktirali u vezi Hypo banke'

Ljubomira Čučića, za kojim se traga jer se nije javio na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne zbog obiteljskog nasilja, predsjednik države Stjepan Mesić odbio je pomilovati.

Nakon što mu je sisački Županijski sud odbio četvrtu molbu za odgodom izdržavanja kazne te za njim raspisao tjeralicu jer se nije javio u zatvor, Čučić je podnio ustavnu tužbu protiv pravomoćne sudske presude, ali i molbu za pomilovanjem.

>> Objavljena tjeralica za Čučićem

>> Sud izdao nalog za dovođenje Čučića

>> 'Neću u hrvatski zatvor, to bi bio trijumf laži'

Narodne novine danas su objavile dvije zadnje Mesićeve odluke o pomilovanjima kojima je pomilovao 15-tak osoba. Nekima je umanjena kazna ili im je neizdržani dio zamijenjen uvjetnom kaznom, a neki su privremeno rehabilitirani, no među njima nema Čučića.

Predsjednik Mesić je odluku kojom odbija pomilovati Čučića donio na prijedlog Komisije za pomilovanja, a potpisana je 1. prosinca.

Sisački Županijski sud, koji je Čučiću tri puta odgodio izdržavanje kazne, za njim je prije mjesec dana raspisao tjeralicu jer se nije javio u zagrebački zatvor u Remetincu na izdržavanje jednogodišnje kazne na koju je pravomoćno osuđen u prosincu prošle godine zbog obiteljskog nasilja nad bivšom suprugom Magali Boers.