Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić o presudi Pratesu za ubojstvo Đurekovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić ponovio je kako ne može komentirati prvostupanjsku presudu Zemaljskoga suda u Muenchenu koje je u srijedu osudilo hrvatskoga državljanina Krunoslava Pratesa (58) na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva hrvatskoga emigrantskog političara Stjepana Đurekovića 1983. godine.

Predsjednik je dodao kako ga čudi što jedan sudac daje u jednom konkretnom slučaju ocjenu vlasti i institucija u Republici Hrvatskoj, odnosno da se usudi tvrditi kako su na raznim nivoima vlasti u Hrvatskoj i dalje oni koji su bili dio represivnoga sustava bivše Jugoslavije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Oštetio ugledu Hrvatrskoj0 NDH podnijeli prijavu protiv Mesića Slika nije dostupna Prepoznao se Vekić: Mesić lažima proziva pokojnog Tuđmana i mene

To je, ustvrdio je Mesić, totalna neistina i rekao kako bi volio vidjeti tko je taj koji je nekada provodio represiju ili na drugi način zloupotijebio svoju poziciju a da se danas nalazi u strukturama vlasti.

Dodao je da je za njega spomenuta izjava uvredljiva i zbog toga jer ne zna kako bi to bilo da jedan hrvatski sudac tvrdi da danas u Njemačkoj postoje i imaju određene pozicije u vlasti oni koji su bili fašisti ili su s njima surađivali, ali siguran je Mesić u Hrvatskoj se to ne može dogoditi.

Na novinarsku konstataciju kako se zna da je Josip Perković bio šef Udbe za Hrvatsku a poslije pomoćnik Gojka Šuška, Mesić je uzvratio pitanjem - u kojoj je to poziciji Josip Perković danas.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene