Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Novi saziv Sabora prije Nove godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas novinarima da će novi saziv Sabora biti sigurno konstituiran krajem mjeseca, odnosno prije Nove godine.

Odgovarajući na novinarski upit koju bi funkciju srpska nacionalna manjina trebala dobiti u novoj vladi, Mesić je rekao da je to stvar mandatara i manjina te da bi bilo od njega pretenciozno da on kaže koje mjesto bi trebali dobiti u novoj vladi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dani balkanske ljubavi' Bandić: 'Antifašizam znači biti slobodan i biti čovjek' Slika nije dostupna 'Izađite na izbore!' VIDEO UPUTE: Kako glasovati za članove Europskog parlamenta?

- Ali da trebaju participirati u vladi to je sasvim sigurno, kako u vladi tako i u svim strukturama društva, dodao je Predsjednik.

Onda se Hrvatska potvrđuje kao zrela demokracija, ako su svi njeni građani jednaki i pred zakonom i u raznim strukturama, istaknuo je Mesić u Uredu Predsjednika nakon primanja izaslanstva akcije "Ponos Hrvatske".

Komentirajući izjavu Ive Sanadera da se zalaže za promjenu članka 97. Ustava, koji regulira davanje mandata za sastavljanje vlade te kako će učiniti sve da do te promjene dođe, Mesić je rekao da za to treba dvotrećinska većina u Saboru.

- Kada on (Sanader) kaže da će učiniti sve, onda ja očekujem da će dobiti dvotrećinsku većinu u Saboru i to je ono što on mora učiniti, rekao je Predsjednik. Ja ne znam što bi još drugo mogao napraviti, dodao je Mesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene