Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neka snove ostavi za sebe'

Mesić: Nikoliću treba otvoreno reći što se kod njega ne može tolerirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema Mesićevu mišljenju, Nikolić će prvu priliku, zna li se postaviti tako da ne bude smetnja regionalnoj suradnji, imati u politici prema Bosni i Hercegovini.

"Kako je on već napravio nekoliko političkih zaokreta u svojoj karijeri, ne isključujem mogućnost da takav manevar napravi i sada", napisao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u autorskom članku za današnji novosadski Dnevnik dodajući kako "Nikoliću treba otvoreno reći što se kod njega ne može tolerirati" i odrediti mu 'prijelazni rok'.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

"U tom razdoblju će se utvrditi imamo li posla s Nikolićem, četničkim vojvodom, ili s redizajniranim Nikolićem, svjesnim realnosti u kojoj živi i, još više, potreba zemlje kojoj je stao na čelo. Što se njegovih želja i snova tiče, najbolje neka ih ostavi za sebe. Živi se i radi u realnosti", drži Mesić. Mesić piše kako 'Srbija ne mora nikada priznati državu Kosovo, ali mora omogućiti drugima u regiji da surađuju s Kosovom i mora otvoriti granicu prema Kosovu, u krajnjoj liniji zbog perspektive tamošnjih Srba' poručujući kako 'budućnost nije u mijenjanju granica, nego u njihovom otvaranju'.

>> Nikolić zabrinuo Europsku uniju

'Bude li imao snage učiniti ono što njegov prethodnik nije, naime, poručiti Srbima u BiH: vaša je domovina Bosna i Hercegovina, vaš je glavni grad Sarajevo i rješenje svojih problema potražite tamo, onda znamo da s takvim predsjednikom Srbije možemo dalje", ocjenjuje Mesić u tekstu za današnji novosadski Dnevnik. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene