Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je kupnju 39 vojnih kamiona u Ministarstvu obrane prije 3 godine izvukao kao primjer korupcije u poslovima javne nabave, predsjednik Mesić i danas traži pokretanje istrage. Ugovor MORH-a s tvrtkom Eurokamioni izravnom pogodbom za 34 milijuna kuna 2004. je, kaže predsjednik, nezakonit.


Predsjednik nije želio detaljnije obrazložiti zbog čega sada izvlači staru aferu s kamionima, te je li time otvara novi sukob s ministrom obrane Berislavom Rončevićem. Mesić podsjeća da je državna revizija pokazala nezakonitosti i nepravilnosti u tom slučaju i da mjerodavne institucije moraju utvrditi tko je kriv. 

Vezani članci Kanader, ilustracija Kanaderi u akciji: Gori na više mjesta, iz Petrčana preusmjereni na požar koji je izbio kod Knina Mario Banožić Ministar Banožić o tragedijama u vojsci: "Uložit ćemo sve napore u prevenciju nesretnih događaja"

Predsjednik Mesić nije htio komentirati je li o tomu razgovarao s ministrom obrane Berislavom Rončevićem i rekao je da o tom pitanju nema potrebe otvarati raspravu.

U Ministarstvu obrane odbili su komentirati izjave predsjednika Mesića.