Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: 'Nije spužva kriva. To je kao da mama tuče kamen jer je dijete palo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nije spužva kriva za pad helikoptera u Vukovaru', kazao je predsjednik Mesić, koji je istim helikopterom letio samo tjedan dana prije nesreće te kaže kako je tek sada svjestan da mu je život bio u opasnosti.

'Netko je odlučio da se spužva postavi, a to sigurno nisu mehaničari napravili na svoju ruku', kaže predsjednik Mesić te istiće kako ne može vjerovati da nitko iz resornog ministarstva nije znao ništa o tome. 

Pročitajte i ovo Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Predsjednik nije rekao ni u koga treba 'uperiti prstom' za strašnu nesreću u kojoj su prije nešto više od godinu dana smrtno stradale tri osobe. 

>> Helikopter se srušio zbog uređenja VIP salona?

Napomenuo je kako očekuje rezultate nove istragekoja bi trebala utvrditi, zašto, kako i po čijem nalogu je ugrađena spužva u helikopter unatoč pritužbama pilota na otežano upravljanje letjelicom. 

'Nije spužva kriva. To je kao kad dijete padne preko kamena pa mama tuče kamen. Nije kamen kriv što je dijete palo, pa tako nije ni spužva kriva', rekao je predsjednik Mesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene