Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: 'Jeremićeve izjave mogu štetiti samo Srbiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas da srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić svojim izjavama ne može zaustaviti suđenje u Hagu ili naštetiti Hrvatskoj, već jedino Srbiji.

Što se prije Srbija suoči sa svojom poviješću, to će biti bolje za nju, na ovaj način samo prolongiraju susret s istinom, a to će se morati dogoditi prije ili kasnije, rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Psi spašeni iz dvorišta splitskog psihijatra - 13 Kaznena prijava FOTO Otkriveni strašni detalji kako je psihijatar mučio pse radi borbe: "Namjerno ih je pario i trenirao nasiljem - ne laju, tihi su i puni ožiljaka" Slika nije dostupna Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova 'Mesićeva izjava šteti odnosima Srbije i Hrvatske'

Upitan o današnjem koncertu Thompsona u Zagrebu, Mesić je rekao da ne drži puno do te glazbe, no nada se da će mnogi koji su koristili njegove koncerte za reklamiranje fašističkih znakova i znakova NDH od toga odustati. "Razočaran sam kad vidim mlade ljude sa znakovima pod kojima su mnogi završili na stratištima", rekao je Mesić, napomenuvši kako je to dokaz da je netko krivo ili nedovoljno obrazovao generaciju koja nije doživjela fašizam.

Govoreći o manjem tehničkom kvaru na MiG-u tijekom probe za Dan oružanih snaga, Mesić je ocijenio da time nije mogla biti ugrožena stabilnost zrakoplova. "Što se tiče naše sigurnosti, imamo dovoljno zrakoplova da prate što se događa u zračnom prostoru", istaknuo je Mesić.

Komentirajući jednogodišnji rad povjerenstva koje je trebalo ući u trag tajnim računima, Mesić je ocijenio da nije zadovoljan i da nema dovoljno suradnje sa službama drugih zemalja.

"Dio posla je obavljen, nešto smo dobili, ali time nisam zadovoljan. Ni mi nismo dovoljno angažirani da se dođe do tih tajnih računa i njihovih vlasnika", rekao je Mesić, dodavši da se samo zna da je Hrvatska opljačkana, ali ne i na čije su račune otišli novci.

Za ponovne prosvjede srednjoškolaca zbog državne mature, Mesić je rekao da mu je drago da su se organizirali i da su znali iskoristiti svoje znanje da pošalju poruku te ih u tom smislu podupire. "To je poruka svima da se ne provode projekti koji nisu do kraja dorađeni i sagledani sa svih aspekata i da se ne mogu se raditi eksperimenti s čitavim generacijama, ocijenio je.

Predsjednik Mesić te je izjave dao nakon proslave 40. obljetnice Osnovne škole Većeslava Holjevca u Zagrebu, na kojoj je bio pokrovitelj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene