Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik o korupciji

Mesić: Nisam znao što se događa u Podravci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić uvjeren je kako u slučaju Podravka svoje prste i te kako ima politika. S njim je u Izraelu razgovarala naša novinarka.

'Vjerojatno da iza svake afere stoji, na ovaj ili onaj način politika. Dok god se politika bude miješala u menadžment dotle će i iza afera stajati politika', rekao nam je Mesić i dodao kako iz gospodarstva treba isključiti rasprave poput onih koloko HDZ i HSS imaju stranačkih ljudi po nadzornim odborima. Mesić je dodao i kako ne zna na koji je način Polančec umiješan u sve to. 'On je iz Podravke došao u politiku, ali kolika je njegova prisutnost danas, direktno ili indirektno, ja to ne mogu tvrditi', zaključio je Mesić.

Pročitajte i ovo Članovi Radničke Fronte dočekali Andreja Plenkovića transparentom Neugodan doček Radnička fronta dočekala Plenkovića zvižducima, župan Koren reagirao: "Razjurit ću ih!" Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

>> Afera Podravka: Osumnjičenici ispitani, čeka se odluka o pritvoru

Svaki ministar je odgovoran za svoj resor, ali ne možemo sad reći koliko je on odgovoran za jedno poduzeće, ili grupu poduzeća, ali o konkretnoj odgovornosti će odlučiti netko drugi. 'Nisam ja znao za to što se događa u Podravci. Ja sam znao samo nešto indirektno kad je Srđan Mladinić došao k meni da mu ja pomognem da dođe do obrtnih sredstava. Ja sam mu rekao zašto ne tražiš podravku, ti s njima odsta posluješ. On je rekao ne mogu jer sam tamo već zadužen 65 milijuna', objasnio je predsjednik Mesić. 'Moglo bi se tako reći da su sad isplivale sve te afere na vidjelo, ali dal je to vezano uz odlazak bivšeg premijera ili je jednostavno igra slučaja da su sve te afere došle u isto vrijeme', zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene