Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronašli olupinu 'fiće'

Mesić dao podršku Curaviću i akciji Kalypso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu projekta Kalypso danas je u zadarskoj trajektnoj luci održana prva u nizu ekoloških akcija čišćenja hrvatskoga podmorja, a idejnom začetniku, poznatom hrvatskom roniocu na dah Kristijanu Curaviću potporu je dao i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, istaknuvši kako se nada da će se ta sjajna akcija proširiti kako bi imali čišće more.

'Ovo je sjajna akcija. Ovaj otpad nažalost se ne može reciklirati, a zagađuje podmorje Jadrana, Mediterana i svijeta. Nadamo se da će ova akcija dobiti daleko šire razmjere kako bi imali čišće more', kazao je bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje poduzetnika Obranović: S tastom Mesićem nikad nisam razgovarao o Glavašu Slika nije dostupna 'Nije bilo svojstveno ni '90-ih' Pupovac: Napada poput Josipovićevog nije bilo ni 90-ih, to nisu radili ni Tuđman ni Mesić

Kristijan Kiki Curavić pokrenuo je kampanju ekološkoga osvješćivanja građana i svjetsku organizaciju za čišće podmorja. Njegov Kalypso projekt prepoznale su svjetske institucije i organizacije, a među istaknutim osobama iz javnoga života je i vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone. Curavić najavljuje osnivanje svjetske udrugu za čišćenje mora, jezera i rijeka. 'Počet ćemo u Hrvatskoj, a do ljeta zajedno s Berniejem Ecclestoneom krećemo u svjetsku kampanju u 30 zemalja svijeta', istaknuo je Curavić.

>> Nikolina Pišek ekskluzivno: Istina je, Kristijan i ja smo prekinuli

U akciju su se, među ostalim, uključili UNDP i Institut Plavi Svijet, čiji stručnjaci brinu za zaštitu dobrih dupina i kornjača, kojima prijeti izumiranje nastavi li se sa zagađivanjem mora i podmorja.

Inače, u zadarskoj trajektnoj luci ronioci su, uz već poznate otpade kao što su automobilske gume, štednjaci i bojleri, pronašli čak i olupinu staroga popularnog automobila 'fiće'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene