Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijelima i automobilima mještani Mejaša u Splitu spriječili su postavljanje odašiljača jednog mobilnog operatera. Protive se, jer se boje za svoje zdravlje.


Mario Gudelj nije odustajao, a kamionu-dizalici nije htio dozvoliti da nastavi s radom i postavi odašiljač za Tele 2 na zgradu autocentra koja je tik do njegove kuće. U njoj žive tri obitelji, koje se boje za svoje zdravlja.

Vezani članci Edo Drakulić i Mario Roth (Foto: Dnevnik.hr) Vigor i Mejaši snimili su duet o Suzani, a nama su otkrili jesu li oni ikad plakali zbog ljubavi PR Deset zanimljivih činjenica o broju milijun

>> U sumnjivom dimnjaku skriva telekomunikacijski odašiljač?!

'Pogledajte daljinu, pet, šest metara od kuće se postavlja antena, ja to svojoj obitelji i djeci ne mogu dozvolit da mi budemo pokusni kunići, da država na nama trenira, jer ako su prodali telekomunikacije ne moraju i zakon korumpirani koji su donijeli po kojem nikoga ništa ne moraju pitat', objašnjava Gudelj.

'Imamo pravo na normalan život'

U borbi protiv odašiljača pridružili su mu se susjedi, koji su se od ranog jutra okupili na mirni prosvjed. Automobilom su nastojali spriječiti ulazak dizalice. 'Radi svoje djece, radi svojih pet unuka i tako, mislim da imamo pravo na jedan normalni zdravi život', istaknuo je Tomislav Mihanović, jedan od prosvjednika.

U Tele 2 poručuju kako imaju sve potrebne dozvole i da odašiljač ne šteti zdravlju, no građani na Mejašima u to ne vjeruju. 'Koliko sam informiran, ipak to nešto zrači i tako dalje i to ipak će ostaviti posljedice, tko zna za koliko godina koliko za mene još više za mlađe, za unučad', kaže Gudelj. Mobilni operater poručuje kako radove moraju nastaviti, no i Mario Gudelj tvrdi kako neće odustati, te će po cijenu života braniti da se odašiljač postavi.