Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mehun: Na graničnom području mirno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prostoru uz granični prijelaz Sveti Martin na Muri - Hotiza, situacija je mirna, nema nikakvih posebnih događaja, osim što su na prostoru, gdje su jučer poslije podne na šumski put srušena stabla, razmješteni pripadnici voda Interventne policije Policijske uprave međimurske, izvijestio je danas novinare MUP-ov glasnogovornik Zlatko Mehun.

Oni osiguravaju državnu granicu, rekao je Mehun. Dodao je da se prema informacijama s kojima raspolaže, i s druge strane nalaze pripadnici slovenske interventne policije, naoružani dugim oružjem.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom

Malogranični prijelaz Sveti Martin na Muri - Hotiza, otvoren je kao i
svakoga dana od 6 do 22 sata, a njime mogu prolaziti građani koji ispunjavaju odredbe o kretanju u prostoru za malogranični promet, odnosno s malograničnim propusnicama, ili jednodnevnom dozvolom za prelazak državne granice na tom prijelazu.

Nazočan je i veći broj hrvatskih i jednan dio slovenskih novinara koji su mogli vidjeti kako je uređen šumski put da bi se s mosta na rijeci Muri moglo doći do naselja Brezovec, odnosno kako se u posljednje vrijeme naziva - Murišće, u kojem živi samo devet stanovnika, rekao je Mehun.

Odgovarajući na novinarsko pitanje Mehun je rekao da u međuvremenu nije bilo pomaka policijskih postrojbi, niti za to ima ikakve potrebe, što se tiče hrvatske strane.

Danas prije podne, a što držimo nepotrebnim, uočili smo dolazak vatrogasnog vozila sa slovenske strane na kojem su ljestve visoke tridesetak metara. U vozilu su bila i dva pripadnika slovenske policije. Jedan je bio naoružan dugim oružjem i nosio je pancirku, dok je drugi dvogledom osmatrao područje. Izvješće o tome uputili smo Upravi za granice, jer taj događaj ima obilježje graničnoga incidenta, rekao je Mehun.

Upitan očekuje li se dolazak nekog od hrvatskih državnih dužnosnika na mjesto događaja, Mehun je odgovorio da za to nema nikakve potrebe. "To se pitanje rješava, koliko mi je poznato, intenzivnim razgovorima premijera dviju država kako bi se spor izgladio. Hrvatska policija postupa u duhu izbjegavanja graničnoga incidenta i sporazuma koji je postignut između policija dviju država prije nekoliko godina, rekao je MUP-ov glasnogovornik Zlatko Mehun novinarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene