Da su hrvatski liječnici među najboljima na svijetu govori i sljedeći podatak - liječnici iz 19 zemalja uče od hrvatskih liječnika najnovije svjetske trendove u operaciji i liječenje prijeloma. Sve to u sklopu poznate AO škole.


Na radionici liječnici iz cijelog svijeta uče od naših liječnika najnovije svjetske trendove u traumatologiji. 'Čini se da Hrvatska još uvijek nije prepoznata kao zemlja u koju se dolazi po znanje, pa evo, hrvatski traumatolozi mijenjaju taj stereotip, čemu govori u prilog i činjenica da imamo preko 150 polaznika iz raznih svjetskih i europskih zemalja', kazao je doktor Dinko Vidović iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Vezani članci Liječnici/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Liječnici prikupljaju potpise za povlačenje suglasnosti za prekovremeni rad: ''Vlada ima dva mjeseca da nešto riješi'' Bolnička čekaonica (Foto: Dnevnik.hr) Prekipjelo im: Liječnici pokreću akciju povlačenja suglasnosti za prekovremeni rad

'Općenito, hrvatski traumatolozi su dosegli svjetsku razinu u edukaciji i to je prepoznato vani', kazao je primarijus Mario Starešinić.

>>
Prsnuće krvnih žila u mozgu: Danas operacija, preksutra kući!

Veseli što su se na tečajeve prijavili liječnici s čak tri kontinenta- od Velike Britanije do Saudijske Arabije. 'Ovo nam daje priliku da još više ojačamo svoje znanje i mogućnosti. Zbog toga sam vrlo sretan što sam ovdje', kazao je doktor Georgios Touloupakis iz Italije.

Tako su hrvatski traumatolozi stali uz bok sa svojim ponajboljim svjetskim kolegama. 'Poznajem mnogo hrvatskih kolega koji su vrhunski stručnjaci. Mislim da je razina stručnosti ovdje jednaka kao i kod nas u Italiji', dodao je Touloupakis.

Iako se većinom govori kako su hrvatsko zdravstvo i medicina u kolapsu, ovaj događaj pokazuje upravo suprotno. 'Da smo stvarno na razini na kojoj nam mogu pozavidjeti sve ostale zemlje u regiji', kazao je primarijus Starešinić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook