Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORUKU POSLAO I MILANOVIĆ

Pogledajte poruku premijera Plenkovića na znakovnom jeziku u povodu Međunarodnog tjedna gluhih

Osim međunarodnog dana znakovnog jezika, posljednjeg tjedna u rujnu obilježava se Međunarodni tjedan gluhih. Ove godine pod motom: "Potvrđivanje ljudskih prava gluhih".

"Hrvatski znakovni jezik je za svakoga", poručili su u srijedu premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović. Svi moraju koristiti hrvatski znakovni jezik.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj" Zoran Milanović Odgovorio Plenkoviću Milanović: ''Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo''

"Na ljudska prava gluhih osoba ne smijemo zaboraviti u svakodnevnoj komunikaciji, moramo još više govoriti o zaštititi jezičnog identiteta i kulturne raznolikosti svih gluhih osoba i korisnika znakovnog jezika. Sve ono što komuniciramo prema javnosti moramo prilagoditi svakome što je više moguće. Zato nisam znakovao vaš slogan. Umjesto toga, želim da uz pomoć prevoditelja od mene čujete ipak nešto više od jedne rečenice. Moju podršku imate jer hrvatski znakovni jezik je jezik za svakoga", poručio je predsjednik Zoran Milanović. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene