Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasti osudile izgred

Uništen hrvatski grb kod Neuma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinske vlasti u Neumu danas su osudile uništavanje hrvatskoga grba na malenome poluotoku koji stvara Neumski zaljev najavivši da će ga ponovno obnoviti.

Danas su nepoznati počinitelji bijelom bojom na mjestu crveno-bijelog grba sa šahovskim poljima nacrtali bijelo srce.  Načelnik Neuma Živko Matuško osudio je za lokalne medije ovaj potez opovrgavajući neke navode da se radi o potezu općinskih vlasti.

Pročitajte i ovo Utrka na Pelješkom mostu - 2 Nakon Šengena Hrvatska pomaže turizmu BiH: "Nikome nije namjera da se tu postavljaju bilo kakve barikade" Slika nije dostupna NAKON OTVARANJA MOSTA Promet vozila prema Neumu pao za 63 posto, pogledajte gdje su zabilježene najveće gužve

>> Koje su zapravo boje kozini papci, a koje kuna na hrvatskom grbu?

'Gradske vlasti to nisu odobrile i ponovno ćemo vratiti grb Herceg-Bosne. Taj grb će se ponovno nalaziti na istome mjestu', rekao je Matuško.

Povijesni hrvatski grb nalazi se dugi niz godina na malenome poluotoku u neumskome akvatoriju. Dio hrvatskih medija ovaj je potez ocijenio provokacijom, a bošnjački pak mediji navode da su aktivisti ovim činom htjeli poručiti da su svi dobrodošli u Neum bez obzira na nacionalnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene