Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe predsjedniku

Matušić: Josipović je otvoreno u kampanji za SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici dubrovačko-neretvanskog HDZ-a, predsjednik Frano Matušić, župan Nikola Dobroslavić i predsjednica dubrovačkog HDZ Dubravka Šuica, danas su optužili predsjednika Ivu Josipovića da se otvoreno stavio na stranu SDP-a u izbornoj kampanji.

'Nakon druženja sa stranačkim kolegama i derneka prije otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara i nakon toga potpuno je jasno da se predsjednik Ivo Josipović uključio u kampanju', ustvrdio je Frano Matušić i dodao kako po Ustavu predsjednik Republike ne smije biti član niti jedne stranke niti otvoreno podupirati ikoju stranku. 'Iz posljednjih događaja potpuno je jasno', kazao je Matušić, da je 'Ivo Josipović lider oporbe, a ne Zoran Milanović.'

Župan Dobroslavić je naglasio kako predsjednik Josipović više ne može računati da će biti pošteđen udaraca u izbornoj kampanji, a Dubravka Šuica ustvrdila je kako je sinoć u Dubrovniku SDP počeo izbornu kampanju predstavljajući svoje perjanice na svečanoj tribini čime su kulturu stavili u funkciju politike. Također smatra kako je dubrovački gradonačelnik svojim nedolaskom na svečanost u povodu otvorenja nove rive na otoku Šipanu ignorirao predsjednicu vlade, 'očito zato što je bio u kampanju'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene