Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZADNJI DAN ŠKOLE

FOTO/VIDEO Norijada u Zagrebu: "Hitna je morala intervenirati 29 puta, u bolnici je završilo četvero maturanata"

Aktualno Galerija +0 Matea Čorić Galerija 1/1 >>
Kraj jednog razdoblja i početak novog. Maturanti danas uživaju u jednom od najvažnijih dana u životu. Norijada se slavi diljem Hrvatske.

Šarene majice i dobra zabava od jutra vladaju ulicama hrvatskih gradova. Maturanti danas slave zadnji dan škole. 

Živo je bilo i na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Službeni naziv ovogodišnje norijade je Dan zagrebačkih maturanata. 

Na zajedničkoj proslavi svih zagrebačkih maturanata u organizaciji Grada Zagreba nastupili su: DJ Kiki B, Ružno pače, DJ Vermont, The Kings, Mimi Mercedez, DJ Turk, a program je trajao do 20 sati.

Maturanti su se s s glavnog zagrebačkog trga, potom preselili na Bundek. 

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić javila se s Bundeka.

"Ovo je dan za pamćenje za maturante, no neki ga se, moguće je, neće sjećati. Što se dan bliži kraju, službe imaju sve više i više intervencija. Iz policije su nam potvrdili da su morali intervenirati zbog pirotehnike, taj mladić će dobiti prekršajnu prijavu, ali i zbog naguravanja. Hitna je morala intervenirati 29 puta zbog alkoholizma i ozljeda. U bolnici je završilo četvero maturanata. Policija je rekla da je to kao i inače za vrijeme Norijade i da brojke nisu značajno veće.

Dio maturanata zabavlja se u šatoru gdje ih zabavlja DJ. Dio je razasut po Bundeku. Oni će iskoristiti ovu godinu, jer su korona generacija. Puno toga su propustili zbog korone, neki nisu išli na maturalac. Iako je počeo puhati vjetar maturanti poručuju da ih ne može rastjerati ni policija, a kamoli vjetar", javila je Matea Ćorić. 

Ove godine u Zagrebu je 8944 maturanta.

Osječki maturanti uz quadrillu svijetu poslali poruku "Stop the War"

Više od 1480 osječkih maturanata u srijedu se oprostilo od srednjoškolskog obrazovanja točno u podne, francuskim dvorskim plesom quadrilla, izvedenim ispred zgrade osječkog HNK, uz poruku "Stop the War".

Po završetku plesa maturanti su svojim tijelima ispisali poruku "Stop the War", čime su izrazili podršku miru u cijelom svijetu a što je milenijskom fotografijom zabilježio poznati milenijski fotograf Šime Strikoman.

Osječko-baranjska županija 16. put organizator je ispraćaja osječkih maturanata i za to je ovoga puta utrošeno 200 tisuća kuna dok se Grad Osijek organizaciji priključio s dodatnih 50 tisuća kuna. Nakon svršetka programa ispraćaja u središtu grada maturanti su otišli na lijevu obalu Drave, gdje im je organiziran glazbeni program.

Danas smo zapljeskali našim maturantima na svemu onome što su do sada učinili i uvjeren sam da će svoje životne ciljeve ostvariti u narednom razdoblju, kazao je zamjenik Osječko-baranjskog župana Josip Miletić. Uputo je čestitke i roditeljima maturanata i njihovim profesorima koji su puno učinili da ih usmjere na pravi put.

Želja nam je da maturanti svoju budućnost grade u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, te da zajedno razvijamo naš kraj, poručio je osječki dogradonačelnik Dragan Vulin.

Quadrillu su plesali i maturanti u još pet gradova Osječko-baranjske županije, u Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama i Đakovu te je zajedno s osječkim maturantima u plesu ukupno sudjelovalo 2410 srednjoškolaca.

Kako to izgleda od ranog jutra, pogledajte u galeriji.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene