Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Matica hrvatskih sindikata

'Ničeg se nismo odrekli, to je manipulacija Vlade i Spomenke Avberšek'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Matice hrvatskih sindikata opovrgnuli su da je u novom krugu pregovora Vlade i sindikata javnih službi postignut dogovor da neće biti isplaćene božićnice, regresi i jubilarne nagrade.

Podsjetimo, tako su nakon sastanka izvijestili ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek.

Pročitajte i ovo Stjepan Topolnjak odgovor do kraja tjedna Plenković sa sindikatima: "Dogovorena povišica, rastu božićnice, regresi i dar za dijete", sindikat se još mora izjasniti Stjepan Topolnjak - 2 najavili prosvjede Sindikati nakon sastanka s Vladom: "Nismo zadovoljni. Ponuda je bolja, ali daleko je od očekivanog"

>> Vlada sindikatima: Odreknite se prijevoza ili smanjujemo plaće!

>> 'Ako ne postignemo dogovor, neće biti novca za dodatke na plaću'

"Nečuvena je manipulacija koju je večeras napravila Vlada RH uz pomoć Spomenke Avberšek. Sindikati se na današnjim pregovorima nisu odrekli božićnice, regresa, jubilarne nagrade kako su to izvijestili Mirando Mrsić i Spomenka Avberšek, a prenijeli mediji. O manipulaciji i stvarnom događanju na pregovorima izvijestit ćemo na sutrašnjoj konferenciji za tisak", kaže se u kratkom priopćenju koje su potpisali predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić (Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja), njegov zamjenik Branimir Mihalinec (Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske), Zvonko Laktašić (Sindikata hrvatskih učitelja) i Anica Prašnjak (Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara). (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene