Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirali na provokacije

Matica Hrvatska: Nećemo se dati zastrašiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Matice hrvatske priopćilo je da sa zgražanjem odbacuje napade koji su se ovih dana pojavili u vezi s navodnim iznajmljivanjem Matičine dvorane za međunarodni nacionalistički skup.

Matica hrvatska nikada nije iznajmljivala svoje prostore političkim strankama i nije to učinila ni sada. Hajka koja se vodi smišljeni je i dobro planirani napad na Maticu hrvatsku i na njezina predsjednika, tvrdi se u izjavi za javnost i dodaje da se slične hajke vode uvijek u isto vrijeme na već poznate načine: lažnim vijestima, klevetama, izmišljenim intervjuima, fotomontažama itd.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Došli na poziv prijatelja Generali Gotovina i Markač na predstavljanju novog broja Vijenca Slika nije dostupna 'Zabrana skupa je dobra' Josipović: Ustaška zmija postoji, iako nije općeprihvaćena

>> Matica Hrvatska: Nismo iznajmili dvoranu za skup nacionalista; HČSP: Otkazali su dvoranu nakon kritika

'Matica hrvatska neće se dati zastrašiti sličnim provokacijama i nastavit će raditi na ostvarenju onih ciljeva radi kojih je utemeljena', poručje se na kraju današnje izjave za javnost Predsjedništva MH.

Skup nacionalista s fašističkim predznakom

Matica hrvatska odbacila je i sinoć kao netočne medijske natpise da je svoju veliku dvoranu, odnosno poslovne prostorije iznajmila za potrebe održavanja skupa u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) za dan 13. travnja, koji je u medijima protumačen kao skup nacionalista s fašističkim predznakom. I predsjednik Matice Igor Zidić demantirao je jučer za Radio 101 da će skup biti održan u prostorijama Matice.

Suprotno tvrdnjama Matice, HČSP, koji je organizator međunarodne nacionalističke konferencije i mimohoda kroz Zagreb pod nazivom Za generale, priopćio je da mu je Matica hrvatska otkazala dvoranu koju je zakupio za 13. travnja. HČSP je sa svojih internetskih stranica iz najave tog događaja uklonio podatak da će skup biti održan u Velikoj dvorani Matice hrvatske i objavio da će se bez obzira na otkazivanje dvorane konferencija ipak održati, ali na drugom mjestu. HČSP je najavio da je tema skupa Važnost povezivanja nacionalista Europe.

Vlada je na twitteru napisala da sa sigurnošću može reći da nikakva manifestacija takvog karaktera neće biti financirana od strane Vlade, ali da se sve još provjerava. Navela je također da Ministarstvo kulture provjerava odluke financiranja i da je zgroženo informacijama iz medija. (Hina)


  Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene