Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolest je bila preteška

Martina Pirić izgubila je bitku za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Martina Pirić, 16-godišnja djevojka iz Čepina, koja se posljednjih mjeseci borila sa zloćudnom bolešću, danas je, nažalost, preminula.

Podsjetimo, cijela se Hrvatska uključila u prikupljanje sredstava za Martinino inozemno liječenje. No, tijekom kemoterapije u Padovi, Martina je oboljela od trećeg zloćudnog tumora. 

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Zbog oslabljenog organizma liječnici su prekinuli terapiju i uputili je kući dok ne ojača za nastavak liječenja. Nažalost, zdravstveno stanje joj se rapidno pogoršavalo i Martinino bolešću iscrpljeno tijelo nije izdržalo.

Martini je prije sedam mjeseci dijagnosticiran karcinom na prsima. Izvađen je, a djevojka je upućena na kemoterapiju. No, već na prvom pregledu nakon terapije utvrđen je još jedan, ovoga puta na želucu. Operirala ga je, ali nalazi i dalje nisu bili dobri.

Zahvaljujući pravoj mobilizaciji ljudi dobre volje skupljena su potrebna sredstva i Martina je otputovala u Padovu na liječenje. Činilo se da se radi o putovanju u neku bolju budućnost za Martinu i njezinu obitelj, no, nažalost, ni najsuvremenije medicinske metode liječenja malignih oboljenja od kakvih je bolovala Martina, nisu dovele do njezina ozdravljenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene