Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Martina Pirić, 16-godišnja djevojka iz Čepina, koja se posljednjih mjeseci borila sa zloćudnom bolešću, danas je, nažalost, preminula.


Podsjetimo, cijela se Hrvatska uključila u prikupljanje sredstava za Martinino inozemno liječenje. No, tijekom kemoterapije u Padovi, Martina je oboljela od trećeg zloćudnog tumora. 

Vezani članci Slika nije dostupna Preminula legendarna glumica Zsa Zsa Gabor Slika nije dostupna Preminula Žuži Jelinek, legendarna stilistica i spisateljica

Zbog oslabljenog organizma liječnici su prekinuli terapiju i uputili je kući dok ne ojača za nastavak liječenja. Nažalost, zdravstveno stanje joj se rapidno pogoršavalo i Martinino bolešću iscrpljeno tijelo nije izdržalo.

Martini je prije sedam mjeseci dijagnosticiran karcinom na prsima. Izvađen je, a djevojka je upućena na kemoterapiju. No, već na prvom pregledu nakon terapije utvrđen je još jedan, ovoga puta na želucu. Operirala ga je, ali nalazi i dalje nisu bili dobri.

Zahvaljujući pravoj mobilizaciji ljudi dobre volje skupljena su potrebna sredstva i Martina je otputovala u Padovu na liječenje. Činilo se da se radi o putovanju u neku bolju budućnost za Martinu i njezinu obitelj, no, nažalost, ni najsuvremenije medicinske metode liječenja malignih oboljenja od kakvih je bolovala Martina, nisu dovele do njezina ozdravljenja.