Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži liječenje kanabisom

Prosvjed pred Ministarstvom: Branitelj tražio liječenje kanabisom, nije podigao šator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Ministarstvom zdravlja hrvatski branitelj, PTSP-ovac i stopostotni ratni vojni invalid, Marko Zeba, održao je prosvjed zbog uskraćivanja prava na lijek.

Udruga Medicinska konoplja traži od Ministarstva zdravlja i Povjerenstva za medicinsku konoplju, proširenje liste za indikaciju poremećaja sna, Touretovog sindroma, kronične boli i neuropatske boli.

Pročitajte i ovo Njemačka legalizirala marihuanu - 1 Od 1. travnja Njemačka je legalizirala uporabu i uzgoj kanabisa: Pogledajte kolike količine su dozvoljene Slika nije dostupna lex specialis SDP želi potpunu legalizaciju marihuane: ''Hrvatska ima šansu u roku od godinu dana biti lider po tom pitanju''

Obzirom da mnogi branitelji pate od PTSP-a, imaju poremećaj sna, mnogi smatraju da konoplja može pomoći. Jedan od njih je i bivsi branitelj, Marko Zeba. On unazad dvije i pol godine koristi kanabis i osjeća se puno bolje te kaže da više ne pije i da nije agresivan.

U Ministarstvu zdravlja su primili Zebu i Udrugu na sastanak te poručili - Udrugi da će razmotriti njihov prijedlog, a branitelju Zebi, da će pokušati djelomično rješiti njegov problem tako što će od dobavljača iz Nizozemske zatražiti uvoz cvijeta konoplje, kojeg bi Zeba mogao kupovati u hrvatskoj iskljlučivo putem liječničkog recepta.

Zeba je upao u nevolje nakon što mu je policija u pretresu doma pronašla tri grama marihuane pa se on odlučio na prosvjed.

Trebao je podići šator ispred Ministarstva zdravlja, no iz Udruge medicinske konoplje su ga odgovorili od toga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene