Pred Ministarstvom zdravlja hrvatski branitelj, PTSP-ovac i stopostotni ratni vojni invalid, Marko Zeba, održao je prosvjed zbog uskraćivanja prava na lijek.


Udruga Medicinska konoplja traži od Ministarstva zdravlja i Povjerenstva za medicinsku konoplju, proširenje liste za indikaciju poremećaja sna, Touretovog sindroma, kronične boli i neuropatske boli.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Davor Bernardić: "Marihuanu potpuno legalizirati! Plasman nije upitan!" Gizmo je pretjerao, ali veće štete nije bilo (FOTO: YouTube/Screenshot) Mačke su joj se dokopale marihuane, slika će vam sve reći kako je to završilo

Obzirom da mnogi branitelji pate od PTSP-a, imaju poremećaj sna, mnogi smatraju da konoplja može pomoći. Jedan od njih je i bivsi branitelj, Marko Zeba. On unazad dvije i pol godine koristi kanabis i osjeća se puno bolje te kaže da više ne pije i da nije agresivan.

U Ministarstvu zdravlja su primili Zebu i Udrugu na sastanak te poručili - Udrugi da će razmotriti njihov prijedlog, a branitelju Zebi, da će pokušati djelomično rješiti njegov problem tako što će od dobavljača iz Nizozemske zatražiti uvoz cvijeta konoplje, kojeg bi Zeba mogao kupovati u hrvatskoj iskljlučivo putem liječničkog recepta.

Zeba je upao u nevolje nakon što mu je policija u pretresu doma pronašla tri grama marihuane pa se on odlučio na prosvjed.

Trebao je podići šator ispred Ministarstva zdravlja, no iz Udruge medicinske konoplje su ga odgovorili od toga.