Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jadrolinijin brod 'Marko Polo' nakon višemjesečne popravke u brodogradilištu Mali Lošinj krenuo je na probne vožnje, a 24. svibnja bi trebao ponovno uspostaviti dužobalnu liniju Rijeka-Dubrovnik.


Kako je najavljeno iz 'Jadrolinije', ova dužobalna linija će se održavati najmanje do 1. listopada a ako bude dovoljno putnika i nakon tog roka. 'Marko Polo' se 24. listopada nasukao na otočić Sit između otoka Žuta i Pašmana u kornatskom otočju. U havariji nitko nije bio ozlijeđen. Na trajektu, dužine 128 metara, bilo je 41 putnika i 64 članova posade te 18 vozila, a plovio je na redovnoj dužobalnoj liniji Rijeka - Split - Dubrovnik - Bari (Italija).

Vezani članci Slika nije dostupna Kažnjen kormilar s broda 'Marko Polo' Slika nije dostupna Drugi časnik Marka Pola kažnjen s 25.000 kuna

Brod je odsukan 20. studenog uz pomoć plovne dizalice, a prepiljen je i dio trupa kojim je 'nasjeo' na stijene otoka. Otegljen je u malološinjsko brodogradilište kako bi se popravila oštećenja trupa i vijka broda. Cijena popravka još nije poznata a u 'Jadroliniji' očekuju da će biti niža od iznosa na koji je brod osiguran. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju