Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon havarije

Marko Polo nakon popravka krenuo na probne vožnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadrolinijin brod 'Marko Polo' nakon višemjesečne popravke u brodogradilištu Mali Lošinj krenuo je na probne vožnje, a 24. svibnja bi trebao ponovno uspostaviti dužobalnu liniju Rijeka-Dubrovnik.

Kako je najavljeno iz 'Jadrolinije', ova dužobalna linija će se održavati najmanje do 1. listopada a ako bude dovoljno putnika i nakon tog roka. 'Marko Polo' se 24. listopada nasukao na otočić Sit između otoka Žuta i Pašmana u kornatskom otočju. U havariji nitko nije bio ozlijeđen. Na trajektu, dužine 128 metara, bilo je 41 putnika i 64 članova posade te 18 vozila, a plovio je na redovnoj dužobalnoj liniji Rijeka - Split - Dubrovnik - Bari (Italija).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasukavanje trajekta Kaznene prijave protiv drugog časnika i kormilara 'Marka Pola' Slika nije dostupna Ministarstvo prometa Kažnjen kormilar s broda 'Marko Polo'

Brod je odsukan 20. studenog uz pomoć plovne dizalice, a prepiljen je i dio trupa kojim je 'nasjeo' na stijene otoka. Otegljen je u malološinjsko brodogradilište kako bi se popravila oštećenja trupa i vijka broda. Cijena popravka još nije poznata a u 'Jadroliniji' očekuju da će biti niža od iznosa na koji je brod osiguran. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene