Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sporni mandat

Završila sapunica, Pauletić se ispričao: Evo tko će u Sabor umjesto Ruže Tomašić, Domovinski pokret odlučio o još dvije promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz X. izborne jedinice u Sabor umjesto Ruže Tomašić ipak ide Marko Milanović Litre, objavio je na Facebooku Robert Pauletić iz Domovinskog pokreta.

''U Sabor iz X. izborne jedinice na kraju ide Marko Milanović Litre s 19 glasova, kao zamjenik Ruže Tomašić. Takvo je tumačenje određivanja zamjenika, temeljem članka 42. stavka 3. još u petak dalo Mandatno imunitetno povjerenstvo, što do sinoć (u nedjelju) nisam znao'', objavio je na svom profilu na Facebooku Robert Pauletić, koji je na parlamentarnim izborima bio na listi Domovinskog pokreta. Dodao je da je on za tu odluku MIP-a saznao iz medija. 

U Sabor iz Desete izborne jedinice na kraju ide Marko Milanović Litre s 19 glasova, kao zamjenik Ruže Tomašić. Takvo je...

Posted by Robert Pauletić on Monday, July 20, 2020
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko će u Sabor? Domovinski pokret o sapunici s Ružom Tomašić i Robertom Pauletićem: "Izborni zakon mora se mijenjati" Slika nije dostupna IPAK ULAZI U SABOR? Pauletić ne odustaje: "Ako je moje zakonsko pravo da mijenjam Tomašić u Saboru, to ću i učiniti"

Uz objavu je Pauletić priložio i fotografiju Odluke o nedavanju vjerodostojnog tumačenja članka 42. stavka 3. Zakona o izborima zastupnika u Sabor koju je 2018. godine potpisao predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Prema toj odluci zamjenik zastupnika se određuje na temelju odredbi o preferencijalnom glasanju.

''Ispričavam se svim svojim glasačima''

''Po ovome što je napisano jasno je da bi zamjenik zastupnika koji odustane od mandata trebao biti sljedeći na listi s više od 10 posto ukupnih glasova liste'', piše Pauletić i dodaje da će bez obzira na važeću odluku Hrvatskog sabora u njega ući Marko Milanović Litre s 19 glasova.

''Ispričavam se svim svojim glasačima iz Desete izborne jedinice, a bilo ih 3907, zbog ovakvog raspleta. Ponavljam, nisam sudjelovao ni u kakvim dogovorima oko eventualne zamjene mandata. Osobno smatram da ovakav rasplet nije moralan niti legitiman te da nije u redu da u Sabor ide čovjek s 19 glasova'', zaključio je Pauletić.

Umjesto Bubala u Saboru Mlinarić

A u Sabor kao zastupnik Domovinskog pokreta ulazi i Stipo Mlinarić Ćipe, koji će koristiti saborski mandat umjesto Krešimira Bubala, objavili su iz Domovinskog pokreta.

''Moj doprinos bit će neumoran rad na pronalasku nestalih u Domovinskom ratu i rješavanju problema koji muče hrvatske branitelje i logoraše, njihove obitelji i obitelji poginulih, ali i svakog hrvatskog čovjeka i građanina kojem možemo pomoći", izjavio je Stipo Mlinarić Ćipe. 

Stipo Mlinarić Ćipe postaje zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru te će koristiti saborski mandat umjesto...

Posted by Domovinski pokret on Monday, July 20, 2020

Saborsko mjesto zauzet će i Daniel Spajić koji će koristiti mandat Marija Radića, koji je povjerenje građana osvojio na listi u 4. Izbornoj jedinici, izvijestila je stranka u ponedjeljak.

Daniel Spajić, privatni poduzetnik iz Virovitičko-podravske županije koji se bavi autoprijevozom i transportom, u politiku se uključio jer, kaže, shvaća da je postojeći porezni i birokratski pritisak na poduzetnike neizdrživ.

Smatra da je jedini način opstanka postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, primarno u opustošenoj Slavoniji, promjena odnosa države prema poduzetnicima, ali i radnicima u privatnom sektoru.

"Imajući na umu krizu koja nam trenutno predstoji, smatram da je ovo zadnji i ključni trenutak da se provedu neodgodive i korjenite promjene. Svoj rad u Hrvatskom saboru temeljit ću upravo na takvim inicijativama", kaže Spajić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene