Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magistar sestrinstva

Mario Gazić je novi predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara

Mario Gazić (Foto: Dnevnik.hr)
Mario Gazić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Mario Gazić izabran je danas za novog predsjednika Hrvatske komora medicinskih sestara. Na dužnost će Gazić stupiti 1. rujna kada dosadašnja predsjednica, dipl. ms. Slava Šepec, odlazi u mirovinu.

Za čelnu poziciju u HKMS na natječaj se prijavilo osam kandidata, medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Predsjednika Komore je glasovanjem izabralo Vijeće Komore. S obzirom da se na mjesto predsjednika HKMS-a na natječaj prijavio i Gazić koji obnaša funkciju predsjednika Vijeća Komore, on nije bio nazočan na sjednici pa prema tome nije niti glasovao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prikaz lošeg stanja Pogledajte koliko zarađuju liječnici i medicinske sestre u Hrvatskoj, a koliko u ostatku svijeta Ilustracija provedeno istraživanje Zabrinjavajući podaci: Njihovo zanimanje četiri je puta izloženije nasilju

„Fokus mojeg rada bit će još više otvoriti Hrvatsku komoru medicinskih sestara članstvu, nastaviti promicati sestrinstvo kao reguliranu profesiju u Republici Hrvatskoj te djelovati na kontinuiranom unaprjeđenju sestrinske skrbi u cilju zaštite interesa pacijenata, kao i medicinskih sestara “, rekao je novoizabrani predsjednik Gazić.

Mario Gazić magistar je sestrinstva, zaposlen u OB Bjelovar, na odjelu gastroenterologije. Od 2018. godine glavni je tajnik Europskog vijeća regulacijskih tijela u sestrinstvu (European Nursing Council – ENC), a od 2019. član Izvršnog odbora Europskog vijeća samostalnih profesija (CEPLIS).

U proteklih deset godina aktivno je sudjelovao u radu Komore, prvo kao delegat u Skupštini, predsjednik podružnice, a zatim kao člana te na kraju i predsjednik Vijeća Komore. Mandat predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara traje četiri godine.

Mandat predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara traje četiri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene