Mario Gazić (Foto: Dnevnik.hr)
Mario Gazić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Mario Gazić izabran je danas za novog predsjednika Hrvatske komora medicinskih sestara. Na dužnost će Gazić stupiti 1. rujna kada dosadašnja predsjednica, dipl. ms. Slava Šepec, odlazi u mirovinu.


Za čelnu poziciju u HKMS na natječaj se prijavilo osam kandidata, medicinskih sestara i medicinskih tehničara. Predsjednika Komore je glasovanjem izabralo Vijeće Komore. S obzirom da se na mjesto predsjednika HKMS-a na natječaj prijavio i Gazić koji obnaša funkciju predsjednika Vijeća Komore, on nije bio nazočan na sjednici pa prema tome nije niti glasovao.

Vezani članci Prosvjed medicinskih sestara (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL ) - 3 Sindikat medicinskih sestara nezadovoljan zbog podjele: "Borba za zajedništvo pretvorila se u borbu protiv sindikata" Sanda Alić, jedna od tri organizatorice prosvjeda medicinskih sestara, u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kako su "heroine iz čajne kuhinje" samo uz pomoć Facebooka organizirale masovni prosvjed: "Ovo je tek prvi korak!"

„Fokus mojeg rada bit će još više otvoriti Hrvatsku komoru medicinskih sestara članstvu, nastaviti promicati sestrinstvo kao reguliranu profesiju u Republici Hrvatskoj te djelovati na kontinuiranom unaprjeđenju sestrinske skrbi u cilju zaštite interesa pacijenata, kao i medicinskih sestara “, rekao je novoizabrani predsjednik Gazić.

Mario Gazić magistar je sestrinstva, zaposlen u OB Bjelovar, na odjelu gastroenterologije. Od 2018. godine glavni je tajnik Europskog vijeća regulacijskih tijela u sestrinstvu (European Nursing Council – ENC), a od 2019. član Izvršnog odbora Europskog vijeća samostalnih profesija (CEPLIS).

U proteklih deset godina aktivno je sudjelovao u radu Komore, prvo kao delegat u Skupštini, predsjednik podružnice, a zatim kao člana te na kraju i predsjednik Vijeća Komore. Mandat predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara traje četiri godine.

Mandat predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara traje četiri godine.