Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za Varšavsku

Marina Matulović Dropulić: Nisam u sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u priopćenju ističe ‘da ministrica Marina Matulović Dropulić nije u sukobu interesa kao što se to mediji vrlo netočno navode u vijestima o protestima protiv gradnje kompleksa Cvjetni prolaz i rampe u Varšavskoj’.

Priopćenjem, koje je potpisala glasnogovornica Kata Gojević, to ministarstvo reagira na izjavu objavljenu u medijima da je ‘ministrica Marina Matulović Dropulić u sukobu interesa s obzirom da posjeduje 0,9 posto dionica Instituta građevinarstva Hrvatske - IGH’. Ističe se da ministrica Marina Matulović Dropulić nije u sukobu interesa i podsjeća da je o tomu raspravljalo i saborsko Povjerenstvo o odlučivanju o sukobu interesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još pet kompanija na natječaju Hrvatski graditelji ne odustaju od crnogorske autoceste Slika nije dostupna 'Ban' i 'Bundek' Ovo su najskuplji kvadrati u Hrvatskoj

>> Prosvjednici 'zazidali' ulaz u Ministarstvo graditeljstva

>> 'Karamarko postupa kao mesar sa sjekirom'

Ministarstvo smatra da ‘izvikivanje imena ministrice Marine Matulović Dropulić ima za svrhu da se zamagli pravi problem - a taj je da vlast SDP-a u Zagrebu ne želi za svoje postupke preuzeti odgovornost’. Dodaje se da je ‘SDP-ova vlast izglasala promjene GUP-a i donijela detaljni plan gradskoga bloka kojima je omogućila gradnju i dala legitimitet dozvolama koje je izdao grad Zagreb, ministarstvo je rješavalo žalbe na dozvole, a ovih dana Upravni sud je potvrdio rješenja ministarstva’.

Presudom Upravnog suda, navodi se, ‘lokacijska dozvola za Varšavsku postala je pravomoćna, pa kada bi se o ovoj gradnji razgovaralo na temelju argumenata i činjenica i na pravoj adresi ovakva podmetanja ne bi bila moguća’.
Kad je pak riječ o izjavama da se još čeka nadzor inspekcije nad gradnjom unutar kompleksa Cvjetnog trga, ministarstvo podsjeća na ranija priopćenja kojima su informirali da je Građevinska inspekcija odmah po dojavi građana obavila nadzor i utvrdila da investitor izvodi radove sukladno dozvoli koju je izdao nadležni ured grada Zagreba.

Napominje se da inspekcija, koja je i dalje na toj građevinskoj lokaciji, ne može zabraniti legalnu gradnju te da se o izdanim dozvolama treba raspravljati s gradom Zagrebom, tj. sa Skupštinom grada koja je donošenjem plana te dozvole omogućila. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene