Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva sam podvala!

DOKAZ PROTIV LOVRIĆ MERZEL? 'Ovo je jedan od fiktivnih računa koje je platila Županija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasmina Jovev koja je optužila sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel za malverzacije, predočila je jedan od računa za koji tvrdi da je fiktivan.

Preko spornog računa isplaćeno je nešto manje od 15.000 kuna za domjenak na Lipovljanskim susretima 2012. godine. Jasmina Jovev tvrdi da takvog domjenka nikada nije bilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera županica Jasmina Jovev: Veselim se tužbi, imat ću priliku reći još puno toga Slika nije dostupna Teške optužbe Državno odvjetništvo o aferi Merzel: Provodimo izvide

Ovako velikog domjenka nikada nije bilo, tvrdi nam u telefonskom razgovoru načelnik Lipovljana HSS-ovac Mario Ribar. Sve službene domjenke na njihovom tradicionalnom slavlju, kaže, organiziraju i plaćaju sami. Tvrtka koja je obavljala posao tvrdi pak da je tražena roba i isporučena.

'Prije godinu dana, sva svoja saznanja, svu dokumentaciju podjelila sam sa USKOK-om ,sve datume, iznose, osobe koje su u tome sudjelovale su kod njih i od tada se do danas nije ništa dogodilo. Nekoliko je desetaka ovih primjera', rekla je Jovev.

Merzel: Ostavka zbog tračeva aktivistice HDZ-a? Nemojte biti smiješni!

Županica je također pokazala dokumente koji danas pokazani račun navodno opravdavaju. 'Imam dokaze za svu svoju imovinu, za sve ono što smo moja obitelj i ja stekli. Očekujem da se o tome čim prije oglase institucije. Nitko me iz DORH-a nije zvao. Devet godina me se napada i doista sam žrtva političkih podvala i obmana. Ništa se ne provjerava, rade se ovakve senzacije', rekla je Merzel u Dnevniku Nove TV.

Porezna uprava potvrdila je da provjerava imovinu županice Merzel. Istražuje se sve što je Jovev navela u svojoj prijavi, ali i prodaja tvrtke Ceste Sisak, velikgoričkom poduzetniku Željku Žužiću te, kupnju zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u središtu Siska.

Godinu dana je prošlo otkad je Jasmina Jovev predala svu dokumentaciju. Ništa se ili gotovo ništa nije učinilo. Godinu dana izuzetno je dugo. U 12 mjeseci raskrinka se i podigne optužnica protiv organizirane kriminalne skupine ili zločinačke organizacije. Isto tako u najvećim gospodarskim aferama u Hrvatskoj to se rješavalo unutar godine dana. Međutim, ovdje se još uvijek nije ništa dogodilo niti je bilo ikakvog odgovora.

Podsjetimo, Jasmina Jovev bivša predstojnica kabineta župnice tvrdi da je osobno lažirala račune i dokumentaciju za troškove izmišljenih događaja prema nalogu županice Merzel, a novac je zapravo išao za osobne potrebe županice ili za potrebe stranke. O svemu je kaže još prije godinu dana obavijestila USKOK te im dostavila dokazni materijal.

Sisački DORH je izvijestio da po ovoj prijavi radi izvide.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene