Slavonci godinama slušaju brojna obećanja, no problemi su još uvijek tu. Reporterka Dnevnika Nove TV, Marina Bešić Đukarić razgovarala je s Osječko-baranjskim županom, Ivanom Anušićem o projektima koji bi trebali pokrenuti poljoprivredu i gospodarstvo.

Galerija +0 Marina Bešić Đukarić i Ivan Anušić (Foto: Dnevnik.hr)

Osječko-baranjski župan, Ivan Anušić, govori da je situacija loša jer se desetljećima nije radilo sustavno, strateški i planski. "Radilo se od situacije do situacije i zato smo tu gdje jesmo", govori Anušić.

Vezani članci Ivan Anušić - 2 Ivan Anušić o smjeni ministrice Tramišak: "Mislim da nije bilo nikakvog razloga za to. Moja potpora premijeru? To je uvijek bilo neupitno" Ivan Anušić Ništa od bjanko potpore Plenkoviću, Ivan Anušić mailom je glasao protiv smjene Nataše Tramišak

Napominje i kako su u zadnjih godinu dana pokrenuti ključni i kapitalni projekti, poput sustava navodnjavanja. Spomenuti projekt nije dovršen, kao ni pitanje cijene vode. Anušić smatra kako taj problem nije na razini županije nego ministarstva, te apelira na što skorije rješavanje problema.

Na pitanje reporterke Nove TV Marine Bešić Đukarić zašto ne traže pomoć od premijera, župan odgovara kako su im premijer, ali i ministri puno pomogli i uvijek na raspolaganju.

"Premijer je donio ukupno dvije milijarde kuna investicija našoj županiji. Sve investicije koje radimo, radimo kroz projekt - Slavonija, Baranja, Srijem. Sam premijer kao i ministri u Vladi, uvijek su nam na raspolaganju".

Mnogima se čini da su projekti dobri, ali jednostavno došli prekasno. Župan takve tvrdnje opovrgava i govori: "Nije prekasno, prekasno bi bilo kada bi digli ruke od svega. Moramo početi raditi. Stvari su se počele pomicati, ključno je pričekati vrijeme".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju