Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UOČI KONCERTA "ŽELIM ŽIVOT"

Majka Ane Rukavine pročitala potresno pismo: "Imam i ja na nebu anđela poput drage Ane..."

Marija Rukavina gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr)
Marija Rukavina gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marija Rukavina gošća Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Marija Rukavina gošća Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marija Rukavina gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Marija Rukavina gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Marija Rukavina gošća Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, bila je gošća u Dnevniku Nove TV.

Kako teku pripreme za humanitarni koncert u utorak?

Pročitajte i ovo Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 2 ''ŽELIM ŽIVOT'' ''Mi imamo najveću hrvatsku obitelj'', poručila je Marija Rukavina i zahvalila jednoj posebnoj djevojci Slika nije dostupna "Želim život" Majka Ane Rukavine o velikom koncertu: "Nadam se da će Trg biti toliko pun da će stati tramvaji"

Pripreme teku izvrsno. Već smo tako uigran tim da nema nikakvih problema.

Svi su se odazvali, svi će doći?

Je. Toliki je odaziv da moramo skraćivati vrijeme. Svi žele doći i pomoći.

Gospođo Marija, u utorak ćemo slaviti život. Komu ćemo sve pomoći dolaskom na Trg, ili pozivom na telefonski broj?

Najviše sredstava koje prikupimo, iskorist ćemo za našu osnovnu djelatnost, a to je prikupljanje novih uzoraka. I danas stiže poziv iz Metkovića da je jedno dijete od godinu i pol oboljelo, da dođemo što hitnije. Kad završi ovo, krećemo na put da prikupimo nove uzorke. Isto tako i za stručno usavršavanje naših liječnika da odu u svijet i da se vrate pomoći oboljelima.

Koliko je uspješnih priča iza vas, spašenih života?

80 do sada. Dobili smo izvještaj iz Hrvatskog registra. Od toga 54 za hrvatske pacijente i 26 za inozemstvo. To govori koliko je bio potreban nacionalni registar.

Koliko ste naših liječnika poslali na usavršavanje u inozemstvo?

Do sada četvero ukupno. Doktorica Kere se vraća početkom iduće godine iz Georgetowna kod Washingtona. Ona je bila godinu dana. Doktorica Cigrovski odlazi iz Nizozemske u Newcastle na tri mjeseca i doktorica Zinaida Perić se vraća iz Pariza, Ove godine odlaze drugi i zato sam jako sretna i ponosna. Baš za ove najmanje pacijente za koje je potrebno da se educiraju naši liječnici.

Ana bi bila ponosna na sve vas, zar ne?

Je, ona to sve vidi. Ja to tako i doživljavam. Kako neću kad danas mi stiže jedno pismo, jedne gospođe Sanje. U najvećem poslu nama stiže pismo. Otvaramo ga. A unutra je 50 kuna. Tih 50 kuna vrijedi jako puno. Ona je odvojila možda jedan dan svojeg života. Otkinula je od sebe i dala Zakladi. Napisala je: ''Piše vam Sanja. Dajemo vam ovu sitnu simboličnu naknadu. Hvala vam što postojite. Moj čin je možda iz vrlo sebičnih poriva. Imam i ja na nebu anđela poput drage Ane. Čekam njegov rođendan za donaciju krvi. Hvala vam što postojite jer činite moje srce većim. Lijep pozdrav, Sanja. Srce i Djed mraz.'' To vrijedi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene