Obavijesti Pretražite Navigacija

Margetić platio 7.852,69 od izrečenih 10 tisuća eura kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haški sud (ICTY) naredio je slobodnom novinaru Domagoju Margetiću da do petka, 16. ožujka ove godine objasni u pisanoj formi zašto nije platio puni iznos kazne izrečene zbog nepoštivanja suda počinjenog objavom imena zaštićenih haških svjedoka.

Margetić mora objasniti i razloge zbog kojih ga ne bi trebalo ponovno kazniti zbog nepoštivanja suda - zato što nije platio puni iznos kazne.

Pročitajte i ovo Novčanik za kovanice: Ilustracija - 4 ZBOG KOVANICA Nakon uvođenja eura naglo je porasla potražnja za ovim artiklom: "Još kad vide da je to hrvatski proizvod..." Ilustracija kreativni prevaranti Građani, oprez! Filmskom novčanicom eura uspio obaviti šoping: Ovako možete najlakše prepoznati lažne eure

U naredbi suda, izdanoj 12. ožujka, navodi se da je Margetić u roku od mjesec dana uplatio 7.852,69 eura od 10.000 eura kazne.

Haški sud 7. veljače osudio je Margetića na tri mjeseca zatvora i 10.000 eura kazne zbog nepoštivanja suda počinjenog objavom imena zaštićenih haških svjedoka prošle godine na Margetićevoj internet stranici. 

Sudsko vijeće dalo mu je mjesec dana za plaćanje kazne.
Vijeće mu je u kaznu uračunalo 34 dana koja je Margetić proveo u pritvoru u Hrvatskoj, te ga je odmah po izricanju kazne uputio na izdržavanje u haški pritvor.

U naredbi suda navodi se da je Margetić u pismu upućenom 8. ožujka, dan prije isteka roka za plaćanje kazne, naveo kako je do tada uspio prikupiti oko sedam tisuća eura te da ima namjeru platiti kaznu u cjelosti što je moguće prije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene