Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon maratonske sjednice

Gradsko vijeće odlučilo - Reprezentacija će igrati na Poljudu. Opara: "Neću dopustiti da se politika miješa u Hajduka"

Reprezentacija će igrati u Splitu (Foto: Dnevnik.hr)
Reprezentacija će igrati u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Marojević (Foto: Dnevnik.hr) Domagoj Marojević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Reprezentacija će igrati u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Cijeli dana trajala je maratonska sjednica splitskog Gradskog vijeća na kojoj je oko 20 sati usvojena odluka da se utakmica hrvatske nogometne reprezentacije s Mađarima igra na Poljudu.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Splita s 25 glasova za (od 26 vijećnika) usvojen je zajednički stav da se utakmica nogometne reprezentacije protiv Mađarske igra na Poljudu. 

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Policija Radoslav Nikolić Sretan završetak potrage: Pronađen nestali muškarac u Splitu

Zatražena je korjenita promjena odnosa HNS-a prema gradu Splitu i Hajduku, traži se i isprika HNS-a te žuran dogovor sa Savezom kako bi se što prije zajednički krenulo u organizaciju. 

"Moj sin će ove godine navrsiti 9 godina i nikada nije gledao reprezentaciju, i ne zelim mu to uskratiti. Ni njemu ni nikome drugome. Naš stadion je vremešan, ali još uvijek se na njemu mogu odigravati velike utakmice. Kroz dvije godine mandata, donio sam manje i više dobre odluke, ali ono što je dobro za Hajduka dobro je i za grad Split. Neću dopustiti da se politika miješa u Hajduka. Dok god u Hajduku nema financijskih dubioza, nositelj sportskih priča je Hajduk, a mi smo tu da im pružimo podršku", kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. 

Podsjetimo, cijeli su dan trajali dogovori političkih stranaka oko zajedničkog stava koji će biti poslan na adresu Hrvatskoga nogometnoga saveza, koji je prije tjedan dana, navodno bez znanja Hajduka i grada Splita, odlučio da će se utakmica s Mađarima u listopadu igrati u Splitu.

"U ovom trenutku konsenzusa nema, većina klubova vijećnika, odnosno svi klubovi vijećnici jesu za to da se utakmica održi u Splitu, međutim postavit ćemo neke uvjete HNS-u", kazao je Domagoj Marojević, HDZ-ov vijećnik prije donošenja odluke.

Martin Pauk, vijećnik Neovisnih za Hrvatsku poručio je kako traže da se političarima i dužnosnicima zabrani dolazak u ložu. 

"Tražio sam da političari i dužnosnici svoja mjesta nađu na tribinama među običnim narodom i da im narod sam poruči što misli o njima. Naravno da nije prošlo, ostali kolege su se na to podsmijehivali, odmahivali rukom i odbili su taj prijedlog", kazao je Pauk. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene