Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Stat će iza građana"

Maras o gospodarenju otpadom u Zagrebu: "E nećeš, Bandiću!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
E nećeš Bandiću, poručio je u četvrtak zagrebačkom gradonačelniku SDP-ov zastupnik Gordan Maras, referirajući se na najave da će se u zagrebačkom Resniku graditi veliki centar za gospodarenje otpadom, u Brezovici najveća kompostana u državi, a u Podsused-Vrapču reciklažno dvorište građevinskog materijala.

"SDP će čvrsto stati iza građana, osobno ću stati iza njih i nećemo dozvoliti da Bandić od Zagreba radi grad koji će 'vrtiti biznis' nekolicini tvrtki na smeću, a ugrožavati zdravlje sugrađana i budućnost i okoliš Zagreba", najavio je Maras iz Sabora.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...''

Podsjetio je kako je u tijeku rasprava o studiji utjecaja za okoliš Plana za gospodarenje otpadom, te ustvrdio da "Bandić, na konto biznisa velikih firmi, želi ugroziti zdravlje građana Zagreba". To mu ne smijemo dozvoliti, rekao je sa saborske govornice te plan i studiju bacio u obližnji koš, na recikliranje.

"Biznis, investitori kojima spalionice i odlagališta gore svake godine barem jednom, ne smiju Bandiću biti važniji od građana", istaknuo je.

Maras je upozorio što bi izgradnja spomenutih centara i kompostane značila.

U Brezovici će svakih 20 minuta proći kamion sa smećem, čestice i prašina iz Podsused-Vrapča ići će 10 kilometara uokolo, ustvrdio je te pozvao da se pogleda čije je vlasništvo zemlja oko cementare, pa će, kaže, sve biti jasno.

"U ime više od 10 tisuća potpisa prikupljenih u Podsused-Vrapču, u Resniku i Brezovic,i to što radiš neće proći", poručio je Maras gradonačelniku Bandiću.

Podržavamo ljude i ako treba s njima ćemo i fizički spriječiti ovo što je Bandić naumio, rekao je SDP-ov zastupnik. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene