Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Manje cijene stanova na području od posebne državne skrbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnovica za utvrđivanje prodajne cijene kuće ili stana na područjima od posebne državne skrbi ubuduće će se određivati kao etalonska vrijednost stana po programu poticane stanogradnje (POS) i stanova namijenjenih ratnim stradalnicima.

Vlada je na sjednici izmijenila Uredbu o uvjetima za kupnju obiteljske kuće ili stana u državnom vlasništvu na područjima od posebne državne skrbi, kojom se, po nižoj cijeni, na prodaju (otkup) nudi oko 4800 kuća i 6300 stanova na tim područjima.

Pročitajte i ovo Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata

Ministrica prostornog uređenja Marina Matulović-Dropulić kazala je da će cijena tih kuća i stanova biti umanjena ovisno o položaju i stanju objekta, eventualnim ulaganjima i načinu otplate (odjednom ili na rate u 25 godina).

Istaknula je da bi se prosječna vrijednost kuća i stanova na
područjima od posebne državne skrbi kretala između 20 do 25 posto etalonske vrijednosti objekta u POS-u (Zakon o POS-u propisuje cijenu od 700 eura po četvornom metru ukupne stambene površine).

Vlada je Saboru uputila izmjene Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjene sukladnosti, kojima se, temeljem usklađenosti s propisima EU, kani poboljšati sigurnost proizvoda u cilju zaštite zdravlja ljudi i okoliša.

Odlučeno je i o pokretanju postupka za sklapanje ugovora o zajmu s Europskom investicijskom bankom za financiranje druge faze plinifikacije - zajam je 'težak' 190 milijuna eura, a vraćao bi se 20 godina.

Vlada je danas prihvatila zaključak u vezi s preporukama posebne jedinice za Hitrorez u cilju pojednostavljenja zakonskih i drugih propisa, te ukidanja nekih (posebno pravilnika, naredbi i uredbi) - u tom je smislu predviđeno osnivanje ureda za koordinaciju sustava procjene učinka propisa, te izmjene Poslovnika Vlade.

Prihvaćeno je Izvješće o dodijeljenim financijskim potporama
organizacijama civilnog društva u 2006., u kojemu stoji da je Vlada civilnim udrugama lani za projekte i programe izdvojila 321,6 milijun kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene