Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivacija mandata

Mandatno imunitetno povjerenstvo: Linić i Čavlović Smiljanec vraćaju se u Sabor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liniću mirovanje mandata prestaje, sutra, 15. svibnja, a Čavlović Smiljanec u petak, 16. Jer je zahtjev podnijela nakon njega.

Mandatno imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo da se Slavko Linić i Nada Čavlović Smiljanec mogu vratiti u Sabor. Liniću mirovanje mandata prestaje, sutra, 15. svibnja, a Čavlović Smiljanec u petak, 16. Jer je zahtjev podnijela nakon njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan kasnije Linić: Ne bih ništa govorio Slika nije dostupna Tražit će dokumentaciju Orešković: O Milanovićevu sukobu interesa samo na temelju dokaza i činjenica

Ovo je šesti ministar koji je napustio Vladu ...

Predsjednica Mandatno imunitetnog povjerenstva podsjetila je kako je Linić nakon razrješenja s dužnosti ministra financija, Slavko Linić izabran kao zastupnik u sedmoj izbornoj jedinici, podnio zahtjev za ponovno obnašanje zastupničke dužnosti, odnosno prestanak mirovanja.

Aktiviranjem njihovih mandata, Sabor napuštaju zamjenici zastupnika Josip Benčić i Marijana Živko, oboje iz SDP-a. Aktiviraciju zastupničkih mandata te je svoj stav Povjerenstvo je proslijedilo Hrvatskom saboru koji će donijeti konačnu odluku.

S obzirom na to da se radi o zahtjevu privatnog tužitelja, Povjerenstvo je zadržalo svoj raniji stav i nije odobrilo zahtjev za nastavak kaznenog postupka protiv Ade Damjanac (SDP), zbog kaznenog djela uvrede, sramoćenja, klevete. Povjerenstvo smatra da se kazneni postupak po privatnoj tužbi može pokrenuti i po isteku mandata. Sve današnje odluke Povjerenstvo je donijelo bez rasprave i jednoglasno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene