Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I ranije osuđivan za nasilje

Maloljetniku najteža moguća kazna za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski Županijski sud osudio je na pet godina zatvora 18-godišnjega Splićanina M.B. zbog prošlogodišnjeg ubojstva 21-godišnjeg Marka Jurića iz Stobreča u blizini narodnjačkog kluba 'Pupa' na Bačvicama.

Riječ je o najvećoj mogućoj zatvorskoj kazni za maloljetnike. Osuđeni M.B. imao je u vrijeme ubojstva početkom studenoga prošle godine 17 godina, a punoljetan je postao početkom ove godine. Sudsko vijeće ocijenilo je olakotnim okolnostima to što je M.B. u vrijeme ubojstva - kad je na plaži Bačvicama kuhinjskim nožem u trbuh ubo Marka Jurića, koji je poslije umro u bolnici - bio smanjeno uračunljiv, pod utjecajem alkohola i kokaina, i što ima smanjen prag tolerancije. No, pri odluci o najvećoj mogućoj kazni ipak su prevagnule otegotne okolnosti jer je M.B. već osuđivan za nasilje i bio je pod odgojnim mjerama koje nisu dale rezultata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku U Vinkovcima napali trojicu maloljetnika i 18-godišnjaka, policija traži nasilnike Marcel Štrok Lakše je ozlijeđen Šef virovitičke policije službenim autom naletio na maloljetnog pješaka na zebri

Nakon izricanja presude članovi obitelji ubijenoga reagirali su emotivno i osuđeniku su plačući pokazali sliku pokojnog Marka Jurića pa su ih pravosudni policajci izveli iz sudnice. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene