Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U posljednje je vrijeme sve neugodnije prolaziti pothodnicima i mračnim mjestima u Zagrebu. Zbog nasilja ništa ugodnije nije ni u ostalim hrvatskom gradovima, poput Splita i Karlovca.


Dodatno nelagodu izaziva činjenica da još nisu pronađeni huligani koji su na autobusnoj stanici na zagrebačkom Mostu slobode, brutalno pretukli maturanta Luka Ritza koji je od ozljeda i preminuo.

Vezani članci Slika nije dostupna Kako jeftinije ljetovati i uštedjeti novac Slika nije dostupna Ispovijest majke čija je kći progledala u Međugorju

U subotu je, oko 19 sati, u Vrapču, brutalno pretučen dječak, no da stvar bude još gora, dan prije, istu je sudbinu na istom mjestu, doživio godinu dana mlađi gimnazijalac iz Samobora.

Da ima gore od goreg govori podatak da su nasilnici djeca do 17 godina, a trojica su mlađa od 14 godina.

I u Splitu nažalost slična situacija. Poznato je da splitski maloljetnici sudjeluju u krađama i razbojništvima te da dilaju drogu. Jedno je vrijeme maloljetnički kriminal ondje bio u porastu, ali policija tvrdi da se sada ipak smanjuje.

Još jedan od mnogobrojnih primjera nasilja je i onaj iz Karlovca. Naime, 16-godišnji dječak tri je puta ove godine nasrnuo na majku i dvije godine starijeg brata. Samohrana majka potražila je pomoć policije, a jednom su policiju zvali i susjedi.

Sin koji je zlostavljao majku i brata, navodno ima zdravstvenih problema. 

Više o nasilju koje provode maloljetnici doznajte u priloženom videu.