Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crpke kao mjesto za šoping?!

Mali trgovci ključ u bravu, po mlijeko i kruh na benzinske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedjeljni šoping, zvuči nevjerojatno, preslio se na benzinske crpke. Tamo se kupuje čak i mlijeko i kruh. iz Ceha trgovine upozoravaju kako se benzinske crpke pretvaraju u trgovačke lance, ali po nerealno visokim cijenama.

Neradnim danom na benzinskim postajama, najmanje se prodaje benzin. Ljudi u redovima čekaju na cigarete, pa i mlijeko ili paštetu. Bez obzira na veće cijene. Građani koje je naša ekipa upitala ljuti li ih to, kažu da nemaju takvih osjećaja poput ljutnje. Ali, ne smatraju da je to normalno, bez obzira odgovaralo to nekome ili ne. 'Tu se kupuje ulje i benzin, to je jedino što ja ovdje kupujem', rečeno nam je.

Pročitajte i ovo Isus Krist s dvojicom učenika Praznik u mnogim državama Uskrsni je ponedjeljak: Znate li što se danas obilježava? Ilustracija Dva neradna dana Kamo danas u kupovinu? Pogledajte radno vrijeme trgovina na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Loši i skupi paralelni trgovački lanci

Od početka godine, zahvaljujući novom Zakonu o trgovini, benzinske crpke su mjesta gdje u bilo koje doba dana ili noći, bez obzira na blagdane i nedjelje, može kupiti gotovo sve. 'Benzinske se postaje već dulje vrijeme pretvaraju u paralelne trgovačke lance, loše i skupe. Zakon, umjesto da ih u tome spriječi, da taj neprimjereni dio asortimana sužava ili ga dokine, ih u tome potiče', kaže Boris Vukelić, predsjednik Ceha trgovine.

Dok vlasnici zbog velike zarade zadovoljno trljaju ruke, nekima obilazak benzinskih postaja teže pada. 'Gdje ima toga da na benzinskoj postaji nedjeljom kupuješ vrhnje, povrće, kruh', pita se jedan naš sugovornik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene