Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da bavljenje sportom jača i duh i tijelo, hrvatski osnovnoškolci znaju, no kada vam to kažu idoli poput Ivana Balića i Gordana Kožulja - zabava na sportskim terenima je zajamčena. Više od 800 hrvatskih osnovnoškolaca snage je danas odmjerilo na zagrebačkom Atletskom stadionu Mladost.


Trčanje, skok u dalj, spuštanje niz tobogan... Tako je proslavljen dan univerzalne športske škole i Međunarodni olimpijski dan.

Vezani članci Sanjkalište na Cmroku - 2 Posjetili smo ''sanjkalište'' na Cmroku: ''Bandić je taj koji treba polagati račune drugima, ne mi. Mi, malo za promjenu, uživamo" Mama i šminka Dramatična snimka uplakane mame digla prašinu na društvenim mrežama: ''Djeca su mi sve uništila''

>> Djeca su nam pretila, imaju ravna stopala i lošu motoriku!

Vježbaju i druže se. Zabave je bilo na sve strane. Cilj je potaknuti mlade na sport kao način života.

'Ovo je zapravo prava tema olimpizma - bavljenje sportom kao zdravim načinom života. Evo i moj klinac je ovdje, kazao je naš proslavljeni plivač Gordan Kožulj koji savjetuje bavljenjem sportom od malih nogu.

Uz fotografiju od najboljeg rukometaša svijeta i uzora brojnima klinci su dobili i pokoji savjet. 'Baviti se sportom je zdravo, stječu se nova prijateljstva, dobiješ neku disciplinu za život', kazao im je Ivano Balić.

A ovi su školarci to već usvojili. Kroz igru i veselje grade svoj životni put.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.