Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovljeno suđenje

'Mali maestro': U ponovljenom suđenju ispitani prvi svjedoci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponovljenom suđenju u slučaju 'Mali maestro' ispitani su prvi svjedoci, nisu promijenili iskaz.

Ponovljeno suđenje bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću, optuženima za primanje i davanje mita u slučaju 'mali maestro' nastavljeno je u utorak na zagrebačkom Županijskom sudu saslušanjem prvih svjedoka koji su ostali pri svojim iskazima iz istrage i prvog suđenja na kojem su osumnjičeni oslobođeni optužbi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

>> Mali maestro: Gotovac došao, Stanić se nije pojavio na sudu

Stanića USKOK tereti da je podmitio Gotovca pekom i putovanjem u Monte Carlo i tako ga potaknuo na zloporabu položaja kako bi mu omogućio da mimo tržišnih uvjeta na povoljan način stekne dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea, tvrtki u vlasništvu HFP-a.

Ivačić: Mislio sam da se radi o ozbiljnom poduzetniku

Joško Ivačić iz splitske podružnice HFP-a objasnio je da je traženje Gotovca, koji mu je u telefonskom razgovoru i sms porukom rekao da 'maksimalno pomogne' Staniću i da bude 'maksimalno korektan', shvatio kao da je riječ o ozbiljnom poduzetniku koji ima zdrav kapital kojeg je spreman uložiti.

Bivši predsjednik Fonda Grga Ivezić rekao je da su početkom 2006. počele prve pripreme za prodaju Dalmacijavina. Na prvi natječaj nitko se nije javio, na drugi se javilo više tvrtki ali nijedna nije ispunila natječajne uvjete, a treći natječaj nije oglašen jer je mišljenje Državnog odvjetništva bilo da nekretnine Dalmacijavina ne mogu biti predmet prodaje jer se nalaze na pomorskom dobru. Rekao je da se ne sjeća jesu li prilikom prva dva natječaja tražili mišljenje DORH-a.

U siječnju na saslušanju i Polančec

Na ročištu su preslušani tajno snimani telefonski razgovori optuženih kojima USKOK dokazuje optužbe protiv njih.

Suđenje se nastavlja 21. i 24. siječnja kada bi trebalo biti saslušano više od deset svjedoka, među kojima i bivši potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec koji se ove godine i sam suočio s više USKOK-ovih optužbi za korupciju, među kojima su napoznatiji slučajevi Podravka i HEP.

Gotovac i Stanić negiraju krivnju i na ponovljenom suđenju koje vodi novo sudsko vijeće, nakon što je Vrhovni sud ukinuo raniju oslobađajuću presudu suca Vladimira Pavlekovića. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene