Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgođeno ročište

Mali maestro: Gotovac došao, Stanić se nije pojavio na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se ponovljeno suđenje bivšem potpredsjedniku HFP-a Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću u slučaju 'mali maestro'.

Sljedeće suđenje odgođen je za 14. prosinca jer se drugooptuženi nije pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu. Na današnjem ročištu trebali su biti saslušani prvi svjedoci i preslušani tajno snimljeni telefonski razgovori optuženika. USKOK smatra da te snimke dokazuju optužbe protiv Gotovca i Stanića koje se tereti za primanje, to jest davanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na te zlouporabe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naivna Leona trpi posljedica 'Ante Gotovac mi je uništio život!' Slika nije dostupna Nepravomoćna odluka suda Ponovljeni 'Mali maestro': Gotovcu godina i deset mjeseci, Staniću godina dana

>> 'Mali maestro': Vrhovni sud razmatra USKOK-ovu žalbu

Gotovac je optužen da je Staniću davao informacije i upute kako bi on mimo tržišnih uvjeta na povoljan način stekao dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea, tvrtki u vlasništvu HFP-a, a za uzvrat je od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo.

Obojica optuženika negiraju krivnju.Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo raniju oslobađajuću presudu i odredio ponovno suđenje pred novim sudskim vijećem.U ponovljenom suđenju na prijedlog Gotovčeve obrane kao svjedok će se saslušati i bivši potpredsjednik Vlade i predsjednika Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene