Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mali kooperanti uspješnom prodajom Dukata strahuju za budućnost. Boje se da će Lactalis s vremenom manje hrvatske proizvođače zamijeniti stranima.


Iako se predsjednik Mesić pohvalio kako mu je Luka Rajić rekao da on cijelu sumu koju dobije od prodaje Dukata želi plasirati dalje u Hrvatsku jer je to novac koji su stvorili hrvatski radnici, mali kooperanti koji ovise o Dukatu pribojavaju se da bi im prodaja mogla škoditi.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Prodajem Dukat na dobrobit zaposlenika' Slika nije dostupna Država će istražiti zakonitost prodaje Dukata

Prvenstveno zbog cijena kojima, smatra obitelj Kršić koja se proizvodnjom mlijeka bavi od 1996. godine, većim i stranim proizvođačima mlijeka ne mogu konkurirati.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Đuro Popijač, smatra da ulazak Dukata u veliku i jaku europsku tvrtku može otvoriti mogućnost jačeg proboja njegovih proizvoda na inozemno tržište, a činjenica da ovime postaje dio velike grupacije može dodatno stabilizirati samu tvrtku te pružiti mogućnost ulaska novih tehnologija u proizvodni proces i daljnju modernizaciju pogona.

Bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić ipak upozorava da 'brojni proizvođači mlijeka s bjelovarskog područja nisu zaslužili biti puki laktofriz'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju