Obavijesti Video Pretražite Navigacija
57. Vučkovića dječja Alka

Maleni alkari odmjerili snage u Brnazama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Brnazamja kraj Sinja tradicionalno je održana 57. Vučkovića dječja Alka, na kojoj su maleni alkari 'kao veliki' odmjerili snage.

'Kad neka manifestacija traje istim žarom već pedeset i sedam godina, kad se održava u čast djece i slavi ono najbolje od naše tradicije, onda nema druge nego svim ljudima zaslužnima za njeno trajanje skinuti kapu i reći evala!

Pročitajte i ovo Ivan Nasić, tajnik Viteškog alkarskog društva Završila utrka Proglašen slavodobitnik Sinjske alke: "On je najtrofejniji od trenutno aktivnih alkara" Sinj - 1 Očekuje se cijeli državni vrh Napeto pred početak Sinjske alke, Bulj: "Puno bitnije od rukovanja mi je da se riješe problemi grada"

Malo alkarsko trkalište tek je kilometar zračne linije udaljeno od onoga 'pravoga' u Sinju i sve je nekako manje i prisnije, a opet ničeg ne nedostaje. Ako želite trčati Dječju Alku, morate ispuniti nekoliko jednostavnih uvjeta. Ne smijete biti stariji od deset godina, morate se prezivati Vučković i morate biti iz 'našeg' sela', napisao je na Blog.hr-u u svom zadnjem postu bloger Brod u boci, koji je nazočio i 'izvijestio' s 57. po redu Dječje Alke, koje se održala u nedjelju 19. kolovoza u Brnazama kraj Sinja.

'I mali alkari imaju svog vojvodu, alaj-čauša, harambašu i edeka, i mali alkari vrijedno vježbaju čitavo ljeto za veliki događaj, strast je ista, ponos je isti', napisao je Brod u boci, kojeg su maleni alkari oduševili, a kako je prošlo čitavo natjecanje, koje je popratio s opsežnom foto galerijom, te koji je maleni alkar slavio toga dana, pročitajte u zadnjem postu Broda u boci.

 

Dragi čitatelji, uključite se i 'zaplivajte' blogerskim vodama na Blog.hr-u, gdje u samo nekoliko klikova možete otvoriti svoj blog i upustiti se u blogersku avanturu, a vaše najbolje uratke objaviti ćemo na našim stranicama Dnevnik.hr-a!

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene