Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola prognoze

Znate li zašto obilježavamo Svjetski dan voda? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

Svjetski dan voda obilježava se 22. 3. Ideja je nastala 1992. godine, a cilj je podizanje svijesti o sigurnom pristupu vodi te rješavanje globalne krize s vodom. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Na 22. 3. obilježavamo Svjetski dan voda. Ideja za ovaj međunarodni dan nastala je 22. prosinca 1992. na UN-ovoj konferenciji o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić donosi Ivan Čačić Crno nam se piše: Znate li koliko katastrofa dnevno nas čeka u budućnosti? Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako klima utječe na globalnu trgovinu? "Ovi poremećaji imaju dalekosežne posljedice"

Cilj obilježavanja tog dana je podizanje svijesti o sigurnom pristupu vodi i poduzimanje akcija u rješavanju globalne krize s vodom.

Tema ovogodišnjeg Dana voda je: Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu. Snažan prilog tome je održavanje današnje UN-ove konferencije o vodama u New Yorku koju je sazivala Opća skupština UN-a kako bi se u cijelom svijetu osiguralo ostvarenje cilja - sigurnog upravljanja vodom i sanitarnim uvjetima do 2030. godine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene