Svjetski dan voda obilježava se 22. 3. Ideja je nastala 1992. godine, a cilj je podizanje svijesti o sigurnom pristupu vodi te rješavanje globalne krize s vodom. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.


Na 22. 3. obilježavamo Svjetski dan voda. Ideja za ovaj međunarodni dan nastala je 22. prosinca 1992. na UN-ovoj konferenciji o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru.

Vezani članci Jeste li znali - Ivan Čačić Meteorolog otkriva koliko je ljudi u opasnosti zbog pristupa vodi Jeste li znali - Ivan Čačić Što je sve potrebno kako bi se riješio izazov klimatskih promjena? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić…

Cilj obilježavanja tog dana je podizanje svijesti o sigurnom pristupu vodi i poduzimanje akcija u rješavanju globalne krize s vodom.

Tema ovogodišnjeg Dana voda je: Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu. Snažan prilog tome je održavanje današnje UN-ove konferencije o vodama u New Yorku koju je sazivala Opća skupština UN-a kako bi se u cijelom svijetu osiguralo ostvarenje cilja - sigurnog upravljanja vodom i sanitarnim uvjetima do 2030. godine.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju