Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud potvrdio je osuđujuću presudu napadačima koji su proglašeni krivima za brutalno premlaćivanje bivšeg direktora zagrebačkih cesta Igora Rađenovića 16. svibnja.


Miodragu Šimuncu je potvrđena kazna od tri godine zatvora, dok je drugostupanjski sud i Nikoli Presečkom povisio kaznu od maksimalno tri godine, koliko je zakonom propisano za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede. Presečki je prvotno na Općinskom sudu bio osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Prije godinu dana Presečki je pak bio pravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora kada mu je izrečena uvjetna osuda. Ona je sada opozvana pa će presečki ukupno u zatvoru morati odležati tri godine i četiri mjeseca. Osuđujuća presuda donijeta je na temelju Šimunčevog priznanja zločina koji je njegov branitelj pokušao osporiti, jer je bio nezakonito pribavljen, no u tome nije uspio.

Vezani članci Slika nije dostupna Odbačena Medikina prijava protiv Rađenovića Slika nije dostupna Popović udovoljio Severininim željama

Županijski sud nije sporio da su optuženi pokušali teško ozlijediti Rađenovića jer, kada se nekoga udara metalnom palicom po glavi, jasno je da je cilj nanošenje teških ozljeda, a Rađenović je samo stjecajem okolnosti lakše ozlijeđen, piše u pravomoćnoj presudi

Za napad na Igora Rađenovića koji se dogodio 16. svibnja prošle godine, Šimunac je zaradio tri tisuće eura od kojih je 500 dao Presečkom. Oni su Rađenovića ispred njegove zgrade u Travnom isprebijali metalnom šipkom dok njihovi nalogodavci još nisu pronađeni.